Prästmöte slut

Idag. Och jag har som sagt inte varit där. Första prästmötet jag missar under min drygt 36-åriga prästtid.* Och nog måste jag anses ha giltigt förfall då jag ägnar mig åt att kurera revbensbrott. Eller också är det i allra högsta grad ogilltigt förfall så tillvida som att jag borde ha insett att en olycka kunde ha inträffat och därför avstått från MC-körning under tio veckor före prästmötet.
 
Naturligtvis är det på det viset så nu väntar jag bara på att någon ska domkapitelsanmäla mig för motorcyklig prästmötesnonchalans. Fattas bara att jag kört av vägen också då kunde jag ju anmälts för att t o m ha kört motorcykel på "farliga tassemarker". Var dom där farliga tassemarkerna finns någonstans har jag ännu inte riktigt begripit men mitt på E 45 kan dom väl knappast vara. 
 
Oj, då. Nu blev det visst en liten utvikning, en s k "spatsertur" som Luther i sitt företal till Romarbrevet kallar ett avsnlitt där han upplever att Paulus för en stund avviker från brevets huvudärende.
 
Om Luther handlade det visst i föredrag på prästmötet och dessutom talade Göran Larsson om GT. Allt mycket gediget och uppbyggligt, enligt rapporter som nått mig från olika kollegor. Ser fram emot att få läsa ett fylligare referat från prästmötet på min gamle kamrats blogg.
- - - - -
* att på detta sätt ha deltagit i alla hittillsvarande prästmöten måste ju bara uppfattas som en utomordentlig solidaritet med kyrkan. Uppväger givetvis alla domkapitelsanmälningar.
 

Kommentarer
Postat av: Peter T

En av de värsta sakerna med revbensbrott är att det gör så !@##$ ont när man skrattar.
Så se nu till att avhålla dig från alla humorismer, men tack för att du delar med dig av några.

Svar: Så är det nog. Men värsta skrattondskan har nog börjat gå över nu.
Torbjörn Lindahl

2015-09-04 @ 06:44:40
Postat av: den gamle kamraten

Speciellt fullödigt referat har jag inte gjort - men väl skrivit en del slutintryck.
http://stigstrombergsson.blogg.se/2015/september/prastmotet-over.html

Svar: Fullt tillräckligt!
Torbjörn Lindahl

2015-09-04 @ 17:20:06
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: Johan

Ja, denna motorcykliga prästmötesnonchalans bådar inte gott, socialistiska kyrkopolitiker kommer väl, i sin ofattbart stora visdom (som vida övergår allt vi kan lära oss i Skriften), att klassificera denna oförlåtliga förbrytelse som prästmötesfobi. Domkapitlets arbetsbörda är således säkerställd för ännu en tid. Hoppas dock att de något besinnar sig så att de inte driver alla stiftsjurister rakt in i väggen med tillhörande sjukskrivningar för utmattningssyndrom.

2015-09-04 @ 17:42:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0