Umeå

är en stad i norrland. I den har jag varit i helgen. Jag har ju två bröder där och jag har träffat dem båda och mina svägerskor.
 
Kom ner i fredags och träffade då min yngre bror första dygnet. På lördagen gjorde vi en utflykt en liten bit innåt landet till något ställe, vad det nu hette, som ligger en liten bit upp efter Vindelälven.Det är nämligen den plats som min morfar kommer ifrån. Sin livsgärning utförde han senare huvudsakligen i Arvidsjaur - där ägde han både hotell och sågverk och gick i konkurs -men nere i västerbotten var hans barndomshem. 
Bloggaren framför sin morfars barndomshem. Huset lär numera ägas av en tremänning till oss. Henne träffade vi dock inte. Däremot en annan tremänning som bor i närheten. Men honom träffade vi en liten bit längre bort där han har ett ställe där han säljer glass på somrarna under namnet Glassbonden. Jo då, han gick ner i källaren och hämtade glass ur frysen så vi fick smaka. Absolut ett givet mål för en sommarutflykt. Helst skulle den dock ske på motorcykel! Av tremänningen fick vi också veta att vi har en annan släkting som är kommunalråd i staden. Tänka sig. Man har tydligen mer släkt i bygden än man vet om. Uppenbart att de släkrelationer vi lärts att hålla reda på väsentligen inte når bortom kusinernas rad.
 
Efter den trevliga lilla släktträffen for vi ut i naturen och vandrade en bit efter Tavelsjöleden och fikade vid en trevlig raststuga som dock inte var öppen så vi satt på altanen. En bit till gick vi sedan innan vi återvände till bilen. Härlig naturupplevelse.
 
Andra halvan av helgen tillbringade jag tillsammans med äldre bror (30 min äldre) och hustru. Kyrkobesök på förmiddagen och på eftermiddagen fick jag vara med på ett planeringsmöte för OAS-MÖTET i Umeå 13-16 juli 2016. Så mycket med det praktiska kunde jag väl inte bidra med även om jag varit med i arbetet med åtskilliga OAS-möten i norrbotten; däremot kunde jag vara med i förbönen. Det var jag med glädje. Alla som håller mig för mullig mansgris ombedes dessutom notera att jag frivilligt och på eget initiativ tog hand om disken! Roligt också att få höra uppmuntrande ord om mitt bloggande så här i domkapitelsanmälningstider.
 
Nu återstår två lediga dagar på hemmaplan innan det är dags börja jobba på allvar. Och då gäller det ju att vara allvarlig också:)

Kommentarer
Postat av: Hannes

Får man fråga vilken kyrka som besöktes här i vår fina stad? Tips mottages gärna ifall det skulle finnas en präst som är lagt åt det mer högkyrkliga håll även här i Umeå!

Svar: Nej du får nog själv värdera kyrkorna och prästerna i din fina stad. Jag följde bara med. Enligt min ringa mening var kanske både liturgi och predikan lite light-version.
Torbjörn Lindahl

2015-10-18 @ 22:18:59
Postat av: Fredrik Vennberg

Trevligt att du besökte våra kollegor i mejeribranchen. Vi är ju tre gårdsmejerier i Vännäs kommun

Svar: Jo. Och Glassbonden kände ju till er.Hade vi haft mer tid så hade jag nog velat svänga förbi er också
Lycka till med mejeriandet fortsättningsvis.
Torbjörn Lindahl

2015-10-20 @ 11:37:57
Postat av: Anonym

Hannes: Kontakta mig så kan jag nog hjälpa dig. Roligt att höra talas om att du finns! Tel 073-8240116 /Gunvor Vennberg

2015-10-21 @ 08:00:10
Postat av: Anonym

Stället heter Västerselet. Vid Vindelälven.

Svar: Västerselet var namnet!
Torbjörn Lindahl

2015-10-21 @ 19:19:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0