Lite arbete

har det börjat bli nu. Var på en sjukkommunion igår och hade en begravning idag.* Jag känner det som att det nu kanske är dags börja vara på jobbet några timmar (nästan) varje dag. Får se till veckan.
 
Roligt börja vara i selen igen. Och glädjande uppleva att man fortfarande klarar jobbet. En domkapitelsledamot (som kommer att vara med när mitt ärende avgörs i december) var närvarande under begravningen. Hans uppskattande tack för min insats antyder att han inte delar kyrkofullmäktigeordföranden Maria Johansson Bergs bedömning - uttalad i hennes anmälan till domkapitlet - att jag i min tjänst "brister på alla punkter".
 
Den vi idag firade begravningsgudstjänst för var gammal kollega med pappa och några av barnen i familjen hörde till  mina kompisar under ungdomsåren. En glädje få vara med. Verkligheten, när man är präst i en något så när stor stad, är ju att de flesta man begraver är obekanta eller endast ytligt kända för prästen. En av mina egna lärare från gymnasietiden träffade jag också.
 
Kontakt med mitt försäkringsbolag har jag haft idag också. Det blir att bolaget löser in hojen istället för att laga den. Lika glad är jag för det. Så nu är frågan vad ska pengarna användas till? Grundplåt till ny MC med ABS? Eller resa till USA för titt på total solförmörkelse 2017. Den lär inträffa 17 aug berättade gammal kompis när vi samtalade efter minnesstunden.** Tvåårsdagen av min olycka och femårsdagen av pappas död! Nej, jag blir inte skrockfull. Skrockfullhet är avgudadyrkan och kan icke accepteras.
 
Nu tror jag att jag med glädje accepterar ett glas vin.
- - - - 
* givetvis anmäler jag till Försäkringskassan att jag gått i tjänst vid dessa tillfällen. Inget bidragsfusk här!
 
** ska vara 21 aug enligt info fr min tvillinbror. Se kommentar nedan

Kommentarer
Postat av: Anonym

Gott att du är tillbaka!

2015-10-02 @ 21:17:33
Postat av: ATL

Solförmörkelsen är 21 augusti 2017.

Svar: Vilken tur då slipper jag vara skrockfull. Konstigt att jag fick fel besked av en som borde veta:)
Eller hörde jag fel? Inte helt otänkbart.
Torbjörn Lindahl

2015-10-02 @ 22:45:40
Postat av: Fredrik Eriksson

Om någon "brister brister på alla punkter" är det kyrkofullmäktigeordföranden Maria Johansson Berg, som uppenbart använder sin position för sekulära och partipolitiska syften. Att vara ordförande i kyrkofullmäktige borde rimligen innebära att huvudsaken är Kyrkans bästa. I detta brister politruken Johansson Berg på ett mycket grovt sätt. Om det funnits en institution för att avgöra kyrkopolitikers lämplighet vore en anmälan av nyssnämnda politruk självklar.

2015-10-03 @ 08:36:47
Postat av: Lena Sandling

Glädjande rader att du börjat jobbat lite igen. Jag har nu börjat längta tillbaka till mitt jobb. Det är ganska tråkigt med sjukskrivning. Men man börjar förstå hur många har det som är sjukskrivna o kanske inte vet när de kan återgå till arbetet.

Svar: Att du varit sjukskriven visste jag inte. Hur står det till? Du kan ju maila om du vill ta det mer enskilt.
Torbjörn Lindahl

2015-10-03 @ 09:01:07
Postat av: +Göran

Jag uppmuntrar dig verkligen att åka till USA för att få se en total solförmörkelse. Det är en alldeles speciell upplevelse. Fast man måste ha tur med vädret!

Själv har jag sett tre totala solförmörkelser - södra Gotland 1954, södra Ungern 1999 och Turkiet 2006. Jag hade tur med vädret alla gångerna.

Svar: Efter ett så tydligt biskopligt råd kan jag väl inte göra annat. Frågan är bara om jag återigen blir anmäld till domkapitlet då jag lyder ett råd från en biskop i Missionsprovinsen.
Torbjörn Lindahl

2015-10-03 @ 19:01:25
Postat av: +Göran

Torbjörn, du får försvara dig med att det inte är ett biskopligt råd du har fått. 1954 råkade jag vara konfirmand, de andra gångerna var jag en vanlig människa, förundrad över skapelsens under.

Svar: Du borde ju ha blivit advokat :)
Torbjörn Lindahl

2015-10-04 @ 08:55:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0