Kul x 2

1. Tomas Lindahl är en av dem som får årets nobelpris i kemi. Linköpings kommun gick snabbt ut och gratulerade sin professor vid stadens universitet. Problemet var bara att det var fel Lindahl. Den riktige pristagaren var en annan med samma namm.
Det roliga för mig är dock att den falske nobelpristagaren som för en stund fann sig överhopad med gratulationer - är min kusin.
- Det är kanske det närmaste jag kommer nobelpriset, sa kusinen.
- Det är kanske det närmaste jag kommer att vara släkt med en nobelpristagare, säger jag.
 
Berömmelse får jag uppenbarligen ordna på egen hand.
Och under sommaren har jag ju lyckats ganska bra.
 
2. Jag berättade i en bloggppst en bit in i augusti att jag varit på hembesök hos ett äldre par som jag besökt många gånger. Jag skrev också att där blir jag alltid välsignad med förbön och ofta en profetisk hälsning innan jag går. Vad handlade det om denna gång? Det var alltså en kort tid efter att det stormat som mest omkring mig i media med många negativa och kritiska omdömen.
- Jag är med dig och hjälper dig. Och du kommer att bli förvånad över den hjälp jag ger, säger Herren.
 
Så löd hälsningen och jag tog den till mig och funderade på vad detta skulle innebära.
 
 En tid senare tänkte jag att jag kanske såg uppfyllelsen när en kvinnlig prästkollega i grannkommunen tog mig ordentligt i försvar mot många kritiker i en debatt på Facebook.
 
Men finns det mera?
 
I våras bestämdes att det skulle ordnas ett bildcollage över församlingsverksamheten i hallen i nya församlingsexpeditionen. En stor tom väggyta skulle bildbeklädas.
 En fotograf anlitades som fick ta en mångfald bilder och välja och skapa collaget. När det i våras var dags fotografera ett dop råkade det vara min dophelg. Jag fick då frågan av en av församlingens informatörer om jag kunde tänka mig att dopet fotograferades och även inhämta föräldrarnas tillstånd. Sagt och gjort. Inga problem med mig. Jag har ju varit en linslus allt ifrån min ungdom (vilket min fotointresserade gamle kamrat lätt kan intyga). Även dopföräldrarna positiva.
 
Nu är bildcollaget färdigställt och uppsatt. Då visar det sig att på de 11 bilderna är det sammanlagt fyra av församlingens anställda som syns (tillsammans med barn, ungdomar, körsångare m fl). En diakon, två musiker och en präst - undertecknad.
 
Det betyder alltså att under sannolikt några år framåt kommer de församlingsbor och kyrkoarbetare som besöker församlingens huvudexpedition att bland församlingens f n tolv präster se just den sexfaldigt domkapitelsanmälde "skandalprästen" * Torbjörn Lindahl.
 
"Du ska bli förvånad..."
 
Är det underligt att jag frågar mig om Gud har humor?
- - - - - -
* "skandalpräst" - från Norrbottens-Kurirens förstasida någon dag under sommaren.
 

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Linslus! Yes!

I mitt bildarkiv (som är en stor låda osorterat tonårsjox) finns gamla godingar lämpliga för vilken utpressningskampanj som helst mot både dig, biskopen och en del andra. Stig Snowden kan vissla när som helst när det är läge att publicera sådant som många vill ha både gömt och glömt. Kampanjen kommer, om den blir av, att kallas Bloggoleaks.

Sedan är du väl också den Luleå-prälle som med bild och namn figurerat mer än andra i media. Fullt självklart att du hängs i foajén.

2015-10-10 @ 10:27:01
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: SSu

Ditt inlägg ovan finns med i mitt blogginlägg om att pröva profetiskt tal. Bara så du vet.

Svar: Ok. Ska kolla.
Torbjörn Lindahl

2015-10-11 @ 19:20:05
URL: http://stigsundstrom.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0