Innehållsrik helg

Både kyrkligt och världsligt.
 
Jag är ju tillbaka på jobbet nu. Men i fredags kan man säga att jag tog en förlängd lunch när jag snabbt åkte fram och tillbaka till Töre för att gå på begravning. Den vi följde till sista jordiska vilan var en man som jag först haft att göra mycket med i jobbet men som sedan blev mer av personlig vän: Bert Enström. När jag började som präst i Gammelstad var han begravningsentreprenör och vi samarbetade åtskilliga gånger. Under senare år träffade jag honom regelbundet i Töre eftersom han hade mycket med svärfar att gära. Blomintresset förenade dem.
 
Senare på eftermiddagen var jag i selen igen. Då blev det taco-kväll och familjegudstjänst i Hertsökyrkan. Ett riktigt lyckat koncept - har jag väl skrivit förr - att ha en gemenskapsafton ihop med en enkel familjegudstjänst. på vardagstid. Att det tog så länge att komma på detta!
 
Lördag ledig. Åter till Töre och träffa svärfar och svägerskan som är uppe från Uppsala. Bjudna blev vi till svärfars f d grannar på både älgköttsoppa och kaffe. 
 
Söndag. Inte slut riktigt än. Men två gudstjänster blev det. Kl 11 i Hertsökyrkan. Min första högmässa på 11 veckor. Många gudstjänstdeltagare. Kände det som att många ville hälsa mig välkommen tillbaka. Riktigt glädjande. Jag gissar att det var ytterst få bland gudstjänstfirarna som skulle hålla med domkapitelsanmälaren Maria Johansson Berg om att jag i mitt jobb "brister på alla punkter".
 
På kvällen höll jag högmässa i Örnäset. Att detta med högmässa kl 18 inte funkar riktigt lika bra - i vart fall om man ska döma efter antalet närvarande - är uppenbart. Men glädjen att träffa vänner och trossyskon är lika stor oavsett tid på dygnet.
 

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Jag vet inte vad det beror på men till ditt senaste inlägg med rubriken "Lutheran?" går det inte att skriva in någon kommentar.
Jag gör det därför på denna plats sedan det gått ganska många dagar sedan senast du skrev och formulerar mig som Ann O Nym kanske skulle gjort: "Är det stelnad Lutherdom vi märker - i alla fall i fingrarna?"

Svar: Hade råkat klicka bort kommentarfunktionen. Den borde vara på nu.
Torbjörn Lindahl

2015-11-01 @ 09:01:56
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0