Ledig helg igen

Det är ju det prästerliga schemat för oss i församlingens östra område numera; jobba två söndagar, vara ledig två. Lika skönt som vara ledig varannan kan jag tycka. 
 
Vid ledig söndag uppstår alltid frågan var kyrkobesöket ska bli. Grundtipset är ju alltid Hertsökyrkan. Jag är nu så sammankopplad med den kyrkan att banden finns långt vid sidan  av min egen tjänstgöring. Men andra alternativ kan finnas. Ett var grannkyrkan tvärs över fjärden. Hade jag farit dit kl 11 hade jag kunnat återkomma till lovsångsgudstjänst med vännen Urban på kvällen. Viss lockelse fanns i det alternativet. Men man ska ju vara trogen sin (eller den gemenskap man gjort till sin) hemförsamling. Alltså blev det högmässa med kollegan Mats. Men då blev det kl 18.
 Alltså kunde förmiddagen användas till annat: tur till Mjölkudden för att avlämna bilen till dotter med billåningsbehov pga planerad utfärd till syster i Boden med nybyggd villa. Promenad hem efter billämning. Eftermiddag besök hos moster och morbror tillsammans med mamma. Första gången som mamma inte gick själv utan kom  med rullstol i taxin.
 
Kvällens gudstjänst stillsam och fin. Extra sång och fiolspel förhöjde upplevelsen.
 
Nu är det min tur fira två gudstjänster i Hertsökyrkan. OM domkapitlet skulle avkraga mig den tredje december pga olämpligt bloggande då blir det mina två sista högmässor.
 
Tänk! 
 
Kan man inte få något s k stalltips om vad som rör sig i domkapitelsledamöternas huvuden?

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Något stalltipsger kan jag inte ge men jag kan dela med mig av en fundering, detta sedan jag tagit del av frågan och ditt svar.

Kapitlet har inget att gå på i det anmälarna anklagar dig för. De kan alltså inte avkraga, inte heller kraftigt varna. Den skällande mobben - så liten den än är - kan inte få sitt köttben. De som anmält dig kommer inte att kunna pryda sitt CV med punkten "Jag var den som fick bort Tobbe Lindahl".
Allt annat i den saken vore helt absurt.

Men! Kapitlet vill ju inte eller vågar inte vara en instans som försvarar just dig mot mobben - fast den är liten och har substanslösa anklagelser. Varför de inte vill eller vågar det kan man ju spekulera över men vindflöjeri inför media och vissa personer KAN vara en anledning.
Alltså måste kapitlet hitta något som man kan säga "Aja Baja" till och gör det så desperat att man gräver fram en formulering som är snart ett och ett halvt år gammal och som varken de eller någon annan tidigare märkt av. Men nöjer sig inte med att ha grävt fram den. De - eller i alla fall en del av dem - väljer dessutom att läsa in i den något annat än vad du faktiskt skrev för att kanske kunna peppa upp sig till någon form av upprördhet som gör att de kan förebrå dig innan de - som det ändå kommer att verka till sist tveksamt - frikänner.

Vill du ta bort denna fundering så att den inte komprometterar din sak är det OK för min del. Man kan nog inte vara nog paranoid när det gäller åtminstone delar av kapitlet.

Svar: Nej, käre kamrat, din kommentar står kvar. Skulle kapitlet fälla mig med (del-)motivering att jag gett utrymme för funderingar från en gammal kamrat som varit god vän sedan hösten 1962 - då...ja, vad ska jag avsluta denna mening med?
Torbjörn Lindahl

2015-11-15 @ 23:34:45
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: Peter T

Stalltipset är väl att om det mot all förmodan blir klander från DK så kommer påföljden bli mildare än avkragning.

Svar: Tack för tipset. Roligt vara överens.
Torbjörn Lindahl

2015-11-16 @ 14:27:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0