Kyrkomötet

pågår. Via Dag Sandahls blogg kan man få lite info om vad som sker.*
 
På något övrigt sätt följer jag inte kyrkomötet. Man kan titta på nätet och se sändningar från debatterna. Men det gör jag inte. Trots att jag varit ledamot i två perioder. Det enda jag saknar är gemenskapen med vännerna i nomineringsgruppen. Själva kyrkomötet upplever jag inte längre som särskilt väsentligt. Är det någon som på senare tid haft en känsla att man egentligen bryr sig om vad som beslutas där? Ibland fattas tokiga beslut som t ex  strukturbeslutet för några år sedan eller äktenskapsbeslutet några år dessförinnan; men är det någon som finns ute på det kyrkliga s k golvet som någonsin under senare år upplevt att ett kyrkomötesbeslut förändrat arbetsbetingelserna i påtagligt positiv riktning? Jag är idel öra.
 
Om något år ska kyrkomötet enligt plan anta en ny kyrkohandbok. Vad nu det ska vara bra för - den gällande duger bra! Vem kommer på allvar att bry sig? Handbokstroheten är ju redan fullständigt upplöst. Alla som inte kommer att gilla den nya handboken - oavsett om det blir ena eller andra kyrkoteologiska flanken - kommer ändå att fortsätta fira gudstjänst enligt eget huvud.
 
I mitt eget huvud rör sig numera allmer tankar kring domkapitlets kommande beslut. Erkänner att det är lite jobbigt gå i väntans tider.
- - - - 
* kära läsarna noterar att jag bara nämner Dags blogg. Jag rekommenderar den inte, vilket var en av de saker som lades mig till last i en av domkapitelsanmälningarna. Nu har jag alltså bestämt inte givit anledning till ytterligare anmälan

Kommentarer
Postat av: Per H

Förstår att ovissheten är jobbig. Glöm bara inte bort att du är i Guds händer vad som än händer (för att uttrycka det på pleijelska).

Svar: Tack för den hälsningen
Torbjörn Lindahl

2015-11-18 @ 07:25:40
Postat av: Populisten

Eftersom denna kommentar är avsedd för dig personligen går det för min skull bra att låta li att publicera den.

Oavsett vad domkapitlets avgörande kan bli har jag MYCKET tydligt fått för mig att din viktigaste gärning som präst fortfarande ligger framför dig. Även fast folkpensionsåldern närmar sig. Det kan vara mina fria fantasier, men för den händelse att det är Andens budskap till dig så för jag det vidare.


Svar: Jag publicerar kommentaren.Den som lever får se vad framtiden medför.
Torbjörn Lindahl

2015-11-22 @ 15:07:34
URL: http://populisten.wordpress.com
Postat av: den gamle kamraten

Nu sent söndag kväll har jag å min blogg gett en del reflexioner kring ditt ärende.

2015-11-22 @ 23:49:58
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0