90 år

Har min mamma fyllt. Igår. På självaste Gustav Adolf-dagen. Gustav Adolf-bakelser har vi dock inte ätit.
 
Igår tog jag en sen lunch och passade då på att gå till äldreboendet. Där var även två systrar och en svåger till mamma. Vi bjöd då alla boende på mammas avdelning och personalen på tårta. Riktigt fint hade dom ordnat med flaggor på bordet. Mamma var dock inte äldst i gänget. En annan av de boende var 94 år.
 
Idag har vi haft firande i släkt- och vänkretsen. Vi samlades till lunch i Kaptensgården i Gammelstad. En fin stund med representanter för fyra generationer. Roligt också att några av dem (som finns kvar i livet) som varit mammas och pappas goda vänner i många år hade möjlighet och ork att komma. Det uppskattade mamma mycket och även de inbjudna gladde sig.
 
Men festandet är inte slut därmed. Eftersom ett antal tillresta släktingar finns i staden under helgen kommer vi att ses i olika konstellationer både ikväll och i morgon.
 
"Vårt liv blir sjuttio år eller åttio år om det blir långt..." Vad ska man då säga om nittio?

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Att det är jätte-långt! Hjärtliga hälsningar till din 90-åriga mor, enligt bollnäs-traditionen, med hela psalmen 90 i Psaltaren - "en bön av gudsmannen Moses" som ju själv blev 120! (Alltså precis just den psalm som talar om 70 eller 80 år som det "normal-långa" livet!).

Svar: Tackar!Men vad gör ni i Bollnäs om någon råkar bli över 150 år? :)
Torbjörn Lindahl

2015-11-07 @ 18:38:28
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Irene G

Hälsa och gratulera henne så mycket.

Svar: Ska jag göra! Men kanske får du själv chans göra det i kyrkan imorgon.
Torbjörn Lindahl

2015-11-07 @ 22:42:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0