Vårtecken

En av denna bloggs kommentatorer skrev vid ett tidigare inlägg att ett av de säkrare vårtecknen är min första MC-tur för säsongen. Jag hade väl nämnt om årets dito i inlägget.
 
Men nu har det riktiga vårtecknet kommit: första maj-rundan. Tyvärr lite dåligt väder så deltagarantalet var inte så stort. Regn i Luleå men uppehåll vid ankomsten till och pausen i Boden. Då hann man tänka att nu är det dåliga vädret över. Men mitt på sträckan Boden-Älvsbyn kom det en skur. Men väl framme i Norrbottens pärla var det sol hela tiden. I Boden fick jag ett trevligt samtal med motorcyklist som hade likadan hoj som jag, samma färg, samma årsmodell och samma tre bokstäver i registreringsnumret. Man tänker att 1998 fick generalagententen en nummerserie till årets inköpta hojar av det märket
 
Till min synnerligen stora sorg hade min gamle kamrat så låtit sig påverkas av förmiddagens dåliga väder att han inte infann sig på Storgatan i Älvsbyn för en stunds ljug. Men vad är att göra. Han får väl komma med någon bra förklaring till sin försummelse.
 
Efter palt i Öjebyn - på IOGT-NTO denna gång - tog jag - precis som förra året - en sväng förbi arbetskamrat som bor i Klöverträsk och som inbjudit mig till avsmakning av årets kakor. Enligt egen utsago bakar hon bara kakor en gång per år: före valborgs- och första maj-helgen. I samtalet vid kaffebordet avslöjades dock att det vara den hemmavarande dottern som stått för minst halva baket. Båda barnen i huset - en dotter och en son - var hemma med sina respektive. Eftersom två gånger, enligt ordspråket, redan är en tradition så lär jag väl dyka upp igen nästa år. Men då hoppas jag på bättre väder. För när man far mellan Öjebyn och Klöverträsk och tar det som jag uppfattat som enklaste vägen, så är det 14 km grusväg mellan Sjulsmark och Klöverträsk. Och i år då det regnat på vägen och även fanns vissa vattenpölar att genomkorsa så blev hojen ytterst skitig. Det innebar en halvtimmes tvättande efter hemkomsten. Men tröst i nöden är ju den kurviga vägen mellan Klöverträsk och Avan. Vad gör man som motorcyklist inte för lite kurvor. 
 
 

Kommentarer
Postat av: den gamlekamraten

I anslutning till inlägget "ingen sipp sippora" på min blogg, skrivet just 1 maj, kan man läsa min tanke kring vakansen på Storgatetrottoaren den sund Majrundan drog förbi.

2015-05-02 @ 00:04:07
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0