Friden återställd i själen.

Jag har nämligen varit ute och kört motorcykel idag. Vid lunchtid var det så fint väder - som det varit hela förmiddagen* - att jag bestämde mig för en MC-tur. Jag hade ju lovat min gamle kamrat på hans blogg ett besök så fort vädret skulle vara bra så jag tog sikte mot Älvsbyn. Dit kom jag också men ingen var hemma trots att min gamle kamrat brukar ha sina lediga dagar på fredagar. 
 
- Han är i Turkiet, fick jag höra i telefon av hans hustru när jag på kvällen ringde.**
 
Det gjorde iofs inget att han var borta. Jag hade inte hunnit stanna länge i alla fall eftersom jag ville vara hemma i tid innan det utlovade eftermiddagsregnet.
 
Eftersom jag var synnerligen MC-sugen beslöt jag ta omvägen över Boden på hemvägen. Gamla vägen via Brännberg givetvis precis som jag åkte Avan-Klöverträsk på vägen till Älvsbyn. Kurvor, ni vet. Jag säger bara: kurvor!
 
I Boden försökte jag hälsa på dotter o barnbarn men ingen besvarade min knackning. I stället for jag och tog ett kort på tomten där dottern och make snart ska få upp sin villa. Bildbevis att det är på G.
 
 
 
Hemväg från Boden via Smedsbyn. Vad gör man inte för åtminstone lite kurvor. Men vägen är ombygd och flera rejäla kurvor borttagna. Men då kan man å andra sidan köra fortare.
 
Men den längre vägen gjorde att jag inte helt hann undan regnet. Precis när jag kom ut på E4 började ett lätt regn. Ingen fara dock. Behövde inte ens torka av visiret med handsken en enda gång. Och vägbanan hann inte ens bli blöt.
 
En nätt tur på ca 17 mil. Men oj, så skönt! Vad är det som gör att en MC-tur skänker sådan frid i själen?
 
 - - - - 
 
* förmiddagen ägnade jag åt att tillsammans med arbetskamrat gå vandringsleden Porsön-Friluftsmuseet Hägnan. Obs! Det var ett tjänsteärende!
 
** ser fram emot att på gamle kamratens blogg läsa om resan

Kommentarer
Postat av: Alma-Lena

Tips till dig som gillar kurvor är vägarna som byggdes med tanken på Kalix-linjen, krokigare vägar finns inte. Kalix.Björkfors kallas just krokivägen och detsamma kunde vägen Kalix-Storön heta.

Dock vägunderhållet (bristen på det) gör att man tänker på afrikanska vägar söder om Sahara vid regnperioden.

Svar: Jo, nog är jag medveten om dom vägarna. En annan favorit, lite närmare Luleå, är Börjelslandet-Sundom-Råneå.
Torbjörn Lindahl

2015-05-31 @ 13:59:45
URL: http://barockbloggen.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0