Regnbågsmässan

Nej, jag skriver inte om den. Tänker istället på hälsan. Egentligen behöver jag inte skriva om den heller. Det räcker att hänvisa till Dag Sandahls blogg (som vanligt). Att den bloggpost där han kommenterar Luleås kommande regnbågsmässa fått rubriken Gudlöshet säger kanske allt. Läs själv.
 
Hans kommentar till regnbågsmässans syfte (enligt arrangörernas egen beskrivning) Kom som du är, gå ut som du vill vara, och hans jämförelse med en riktig kristen gudstjänst är i sin enkelhet så klargörande och totalt dräpande att man skulle hamna i liikutuksia om man vore en äkta laestadian. Om det funnes ett nobelpris för andlig klarsyn och förmåga att kommunicera den, ja, då vore Dag Sandahl helt klart en av de hetaste kandidaterna.
 
Även bloggpostens sista mening var läsvärd. Dock lite elak. Och nu ska vi ju vara snälla.
 
I morgon, eller snarare idag eftersom det redan är en stund efter midnatt, är det 36 år sedan jag prästvigdes. Kommer jag vara präst i svenska kyrkan när jag firar 37-årsjubileum, det är frågan. Och om inte, vad skulle det bero på? Att jag redan konverterat? Eller att jag blivit avkragad pga Missionsprovinssamröre eller annat dylikt oförlåtligt hyss? De andra vanliga anledningarna till avkragning - tafsa på arbetskamrat/förskingra pengar/vara allmänt odräglig med samarbetssvårigheter - ligger inte riktigt för mig.
 
Nå, människor spår och Gud rår.

Kommentarer
Postat av: Maria, skonummer 39

Ta't lugnt, ta en toy och ta semester. Skogspromenader och fågelkvitter har läkande inverkan på dylika grubblerier. Därmed inte sagt att du har fel i det du tänker.

2015-06-10 @ 01:03:16
Postat av: Andreas Holmberg

Det är väl inte alldeles så roligt att din chef Charlott nu är stämplad som "kondomprosten". Men det är klart, ska vi inte förminska henne för att hon är kvinna får hon ta ett stort ansvar för att det som skett har skett. Inget ont om kondomer, men själva den reservationslösa pridemedverkan och påföljande missbruk av Guds ord är onekligen allvarligt.

2015-06-10 @ 09:53:40
URL: http://efsidag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0