Luleå Pride

Börjar nu. Dvs fredagen 12 juni. Jag ska göra ett besök och lyssna på två föredrag. Det var en kompis som ville ha med mig som moraliskt stöd. "Så man vet vad man är emot, typ". Ungefär som ifjol då min chef domprosten uppmanade mig att gå på någon av de kyrkliga prideinsatserna just med den motiveringen. Vad var det då som jag ifjol lärde mig att jag är emot? Fullständigt värdelös och helt ytlig bibelutläggning.
 
Då ser ni att jag i allt är en exemplarisk och lydig präst. Gör precis som chefen säger. När folk i gemen hör att jag är "kvinnoprästmotståndare" och att jag aldrig firar mässa ihop med prästvigda kvinnor då tror dom ofta att jag bryter mot kyrkans ordning eller att jag vägrar göra mitt jobb. Men så är inte fallet. Jag har aldrig under mina 36 prästår vägrat något som ålagts mig att göra. Att mina chefer hittills avstått från att ålägga mig något som dom vet att jag allvarligt skulle ogilla, det är ju snarast exempel på att det inom kyrkans ledande skikt finns vilja till ett samarbete och gott förhållande på ett sätt som kanske många inte är medvetna om.
 
Vilka föredrag jag ska åhöra får ni veta senare under helgen. Jag kan dock trösta eventuella oroliga läsare att vi inte avser åhöra föreläsningen "Fittan i teori och praktik".
 
PS. Ikväll tog jag en MC-tur. Lika fridsskapande som vanligt. Jag måste nog flytta till breddgrader där man kan åka MC hela eller nästintill hela året runt. 

Kommentarer
Postat av: Anders

Luleå pride är hopplöst patetisk. Bara politik.
http://youtu.be/DtKibmvv1qo

2015-06-12 @ 20:35:02
Postat av: Anonym

Kyrkan är hopplöst patetisk. Bara politik.

2015-06-20 @ 11:28:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0