Kulturblogg

MEDDELANDE TILL ALLA LÄSARE!
 
Fr o m idag förvandlas denna ringa blogg till kulturblogg. Markerat även i bloggingressen. Iden fick jag idag när jag hälsade på mamma och läste lite i tidningen. Där kunde berättas om en tecknare som på nätet lagt ut en satirbild av kommunalrådet Niclas Nordström. Inte särskilt elak bild må jag säga. Kommunalrådet uttalade inget ogillande utan sade istället att politisk satir är något som hör till.
 
Likväl hade tecknerskan fått kritik av sin chef som tydligen kände rädsla för kommunbidragen till sin verksamhet om teckningen låg kvar på nätet.
 
En obefogad rädsla visade det sig nog efter kommunalrådets milda ord. Och det förblivande budskapet i artikeln var snarast att kritiken mot teckningen var överdriven. Och att den kritiserande chefen själv fick kritik.
 
Kulturen är fri. Här får man inte lägga censur på den fria kulturutövningen av några som helst politiska skäl eller hänsyn. Även i många andra sammanhang har ju kulturens frihet värnats. Tänk om mitt blogginlägg om min fobiskhet redan i förväg betraktats som politisk satir och kulturyttring, då skulle det ju inte på något sätt kunnat kritiseras. Då hade det ju hamnat i samma klass som Jesus framställd som Musse pigg eller som en naken kvinna på korset. Då hade ju denna ringa blogg t o m kunnat få bidrag från Stockholms stift!
 
Alltså från och med nu: kulturblogg. Alla inlägg skall hädanefter betraktas som kulturalster. Skulle du till äventyrs känna tveksamhet inför något inlägg så beror det troligen bara på att du är alltför konventionell i din syn på samtidskultur.
 
Blogginlägget om min fobiskhet uppsatt i Domkyrkan sida vid sida med domprosten Mats Hermanssons målning av den rosaklädde "gay-Jesus" det vore ju en kulturgärning som heter duga.
 
Första kulturalstret härmed levererat!
 

Kommentarer
Postat av: Bosse

Intressant utveckling. Kultur betyder ju odling, odling har med växter att göra, som i sin tur leder tankarna till det miljömedvetande som agronomerna sysslar med. Alltså har du idag flyttats flera steg närmare förre ärkebiskopen agronomiedr. A.Wejryd. Väntar med spänning på fortsättningen.

Svar: Jag har ju också flera släktingar som är agronomer och svärfar var trädgårdsmästare innan han blev präst.
Torbjörn Lindahl

2015-06-27 @ 17:55:58
Postat av: den gamle kamraten

Det där med kultur är ju marigt. Kräver nog en viss nivå - typ. Utom när du som kultur-knutte skriver om MC-åkning.

Svar: MC-kulturen blir ju absolut ett bra ämnesområde för för inlägg.
Torbjörn Lindahl

2015-06-28 @ 19:40:46
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: Anonym

Men var det inte så att du inte ville tjänstgöra i domkyrkan när gayjesus var där?

Svar: Men nu handlade det ju inte om att tjänstgöra utan om att bidra till kulturen:)
Torbjörn Lindahl

2015-06-28 @ 20:27:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0