OAS-möte i Söderhamn

Dag 1 onsdag 1 juli
Kl sju på morgonen startade jag tillsammans med god vän med bil från Luleå.
 
Kaffepaus i Umeå och lunch vid Höga Kustenbron. Snabb sväng förbi vänner i Timrå och ringde på dörren men dom var givetvis på jobbet. Framme i god tid så vi i lugn och ro hann checka in och få lite i magen innan inledningsmötet. Jag var med bland biktprästerna och ska vara det ytterligare några gånger.
 
Den annonserade talaren Marcus Birro hade dock blivit förhindrad så med kort varsel fick Berit Simonsson tala. Det gjorde hon med den äran, men "visst var det förargligt att Marcus Birro inte kom". *
 
- - - - 
* detta fick Berit oss att säga till varandra i bänkarna så det skulle vara uttryckt när hon började tala
 
Dag 2 torsdag 2 juli
Morgonmässa i kyrkan kl åtta. Kl tio förmiddagsmöte där Mirjam Axklo gav några uppmuntrande personliga vittnesbörd.
 
På eftermiddagen deltog jag i ett möte fär präster och pastorer där den inbjudne huvudtalaren, katolske prästen och predikanten i påvens hushåll,  f Raniero Cantalamessa medverkade. Fantastiskt fint. Särskilt andra delen där han talade om uppståndelsen.
 
Även vid kvällsmötet talade f Raniero Cantalamessa. Fantastiskt vital och sprudlande 81-åring. Och inte ett ord på hela dagen som inte kunde godkännas ur luthersk synvinkel.
 
Dag 3 fredag 3 juli
Start med morgonmässa. Även idag ledd av församlingens kyrkoherde.
 
Kl tio förmiddagsmöte där Berit Simonsson talade och gav en lite annorlunda tolkning av begreppet "din första kärlek" vilken församlingen i Efesus övergivit enligt ett sändebrev i Uppenbarelseboken.
 
I ett kort sammanhang refererade hon även till sin dopdag och jag hörde då att vi är döpta samma datum. Dock ej samma år. Jag var med bland biktprästerna igen. Alltid roligt när man får stå i denna uppgift.
 
Å eftermiddagen var jag med som förebedjare i den särskilda förbönsgudstjänsten för sjuka. Även den ledd av kyrkoherden som höll en fin predikan.
 
Vid kvällsmötet var det offergång med mycket rörelse i kyrkan. Kollekt tas ju vid varje möte men ibland gör man det extra högtidligt. Även jag rycktes med i glädjestämningen och gav lite mer än jag först tänkt.
 
Talare var pingstpastorn Tommy Dahlman. En av de "22" om det nu säger läsaren något. Han talade utifrån berättelsen om Jona och gav fyra lärdomar.
 

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Stort tack för det utförliga referatet, Torbjörn! P.g.a. magsjuka inhämtad i Norrbotten har jag och grabbarna inte velat möta upp i Oas-sammanhanget denna gång, inte ens till förbön för sjuka (damerna har förblivit friska).

Kanske till festgudstjänsten i morgon - som med visst fog kunnat kallas regnbågsmässa med anledning av GT-texten - 48 timmar sedan senaste "utbrottet" har nu passerat.

Svar: Fortsatt referat kommer
Torbjörn Lindahl

2015-07-04 @ 18:28:56
URL: http://efsidag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0