Lärorik helg

Var uppe i Malmfälten i helgen. Någon eller några gånger per år brukar det bli en resa upp till Malmberget där kompis sedan ungdomsåren är präst. I samband med besöken brukar jag få gästpredika. Så även detta år. Blev påmind om att fjolårets besök frös inne pga förkylning. Nära att det hände även nu. Hade varit förkyld hela förra veckan. Men då tågbiljetter redan var bokade utan ombokningsmöjlighet och jag samtidigt upplevt mig bli lite bättre för varje dag så satte jag mig på tåget på fredag afton i hoppet att förbättring i hälsan skulle erfaras för varje dag under helgen. Så blev det också. Allt gick väl.
 
På fredagskvällen hann jag vara med på slutet av en kväll med paret Solveig och Mikael Tulin från Borås. Och under lördagen flera timmars seminarier då de fortsatte berätta.
 
Jag har hört och mött dem tidigare på OAS-möten och hörde dem gärna igen. De båda har varit djupt involverade i New Age-andligheten. Kanske fr a Mikael som efter en gedigen 4-årig utbildning verkade som professionellt medium i många år.
 
Summan av kardemumman: till sist fann dom Jesus eller snarare blev funna av Jesus och dom blev befriade och lämnade alltsammans. Ett oerhört starkt vittnesbörd
 
Nyttigt lyssna på. Några tankar i seminariets allra  sista del om hur vi kan tänka den fortsatta andliga utvecklingen i världen innehöll dock några bitar som var lite spekulativa. Det kunde uteslutits. Men så länge dom talade utifrån sin egen erfarenhet var det mycket givande. Helt klart nödvändigt som varningsord då vi i vårdsvängen, skolan - och på sina håll även i kyrkor! - översvämmas av meditation, yoga, mindullness, qigong mm.

Kommentarer
Postat av: maria, Skonummer 39

Vaddå, yoga är väl bra?!
Nä, jag håller helt med dig. Folk får väl yoga hur mycket dom vill, men jag vägrar i sten. Och ingen har tvingat mig hittills.

2015-02-17 @ 21:18:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0