Var vid gott mod

kära vänner!
Ty det är jag. Bara en tid så kommer ni kunna utbrista med Selma Lagerlöf "Äntligen stod han i predikstolen".
 
De som går med förhoppningen att min MC-olycka kommer att innebära det snara slutet på mitt bloggande kommer att bli gruvligt besvikna. Jag laddar nu upp för att ta bloggandet till nya höjder. Om min vän och kollega, kh Richard Marklund, har lust att återigen ges sig ut på "farliga tassemarker" kommer han helt säkert att anse sig kunna finna anledningar till dylika strövtåg i min blogg. Men precis som senaste gången mer i hans egna fantasier och i diskussionen kring min blogg än i det jag verkligen skrivit.
 
De som hoppas jag ska se mitt gångna MC-körande i nytt ljus likaså. Att köra MC är ljuvligt, härligt och avstressande. Min sista tur ångrar jag på intet sätt. Dels förde den mig förbi en kristen broder hos vilken jag fick del av både yttre gästfrihet men även gemenskap kring ordet och bönen. Dels innebar sista dagen färd i strålande väder genom ett vackert norrlandslandskap. Ingen grämelse här så långt ögat når.
 
Men så tyder ju allt på att jag blir helt återställd.*
 
Bloggandet blir dock framöver av aningen mer sporadisk art. Variationen på inläggen skulle bli aningen enahanda.
Idag hade jag ont här.
Idag hade jag lite ont där.
Dagens uppmuntrande inlägg har det ju tagit mig mer än tio dagar att värka fram.
- - - - - 
* inga allvarliga inre skador; full rörlighet i armar och ben; bara ett (1) plåster på hela kroppen (höger knä). Fem revbensbrott  är det enda egentliga problemet. 

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Gud välsigne din comeback i såväl predikstol som MC-ställ. Enda felet med motorcyklar är väl att de har så liten deformationszon (typ ingen alls) i förhållande till den höga farten. Kanske cyklar som cyklar borde ha en tillåten maxfart på typ 40 km/h?

Nu är ju du i så fin fysisk form ändå - Gud ske lov! - annars skulle jag, särskilt inför kommande soliga sommardagar, varmt rekommendera vanlig fot- och bendriven cykel. Miljövänligt och stärkande. Eventuellt förstärkt med batteridriven elmotor i händelse av stark motvind och oväntat sega uppförsbackar (mindre uppförsbackar tar man sej ju uppför ändå genom att ta lite extra fart i nerförsbacken eller flackstråket innan).

Tag nu inte illa upp dessa förmaningens ord (Hebr. 13:22). Gott slut på sommaren 2015 tillönskas dej och dina bloggläsare! Två psalmtips i repris: http://friapsalmboken.blogspot.se/2015/04/fralsarens-kyrka-i-sveriges-land.html
och
http://friapsalmboken.blogspot.se/search/label/Den%20hinden%20som%20snart
(A C Rutström, själv landsflyktig).

Svar: Ev comeback i mc-ställ är ännu en öppen fråga. Det enda jag med säkerhet säger är att jag inte ångrar min hittillsvarande körning.
Torbjörn Lindahl

2015-08-28 @ 11:49:22
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Emil

Kul att höra din "röst" igen :)

Det finns kraft uti bedjande händer...

2015-08-28 @ 11:53:13
Postat av: Hans Odeberg

Herrens vägar äro sannerligen outgrundliga, och emellanåt tämligen trevliga att låta fotpinnen skrapa emot i kurvorna. Så kör på, våga välja växel och visa vad du kan.

2015-08-28 @ 13:49:22
URL: http://bubbavel.blogspot.com
Postat av: Johan Wingård

Deo gratias! Både för att det inte var värre med dig och för det fortsatta bloggandet.
JW

2015-08-28 @ 14:19:17
Postat av: den gamle kamraten

Kul att du är här igen. Förutom oron för en god vän har jag saknat dina skriverier som jag kollar av dagligen. Att varje dag bara läsa Dag Sandahl blir för liten dos - typ.
Och förstå här vilken subversiv riskfaktor jag är! Du klandras för att du har kontakt med Dag. Jag har ju - även om det bara är på läsnivå vad gäller honom - kontakt med er bägge. Tänk om någon anmälarettrig typ noterar det. Än har dock brevlådan förblivit tom - på sånt alltså. Reklam och räkningar kommer ju.
Ha God Bättring!

2015-08-28 @ 16:23:42
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: Bodil

Krya på dig - vi saknar dig på jobbet. :)

2015-08-28 @ 16:53:13
Postat av: Håkan Kero

Varje gång jag hört ett nyhetsinslag på radion om en motorcykelolycka, så går tanken "bara det inte är Torbjörn". Men nu var det tydligen dags för dig. Gott och väl att det trots allt verkar vara skador som läker. Hjälmen verkar ha skyddat insidan från märkbara skador.

Dina skriverier som gett eko i media har naturligtvis också orsakat diverse samtal bland trosvänner. En kommentar som fick mig att stanna till i tankarna var följande: Tobbe har många kloka åsikter, men skriverierna kan vara negativt provocerande.
Det fick mig att reflektera över mitt eget sätt att skriva på bloggen, bloggkommentarer, Facebook, insändare och hur jag uttrycker mig i samtal.
När jag är övertygad i kristendomsärenden med bibeln som stöd, blir det lätt mer energi i orden när mina åsikter riktas till någon som inte håller med mig. Är det rätt energi? Trycker jag ner den med annan åsikt? Känner han/hon sig förödmjukad? Förstår jag att det jag skriver/säger är negativt provocerande och förstör istället för att bära frukt?
Det vore intressant att gå en kurs i retorik och argumentation med en kristen lärare som lär mig att säga/skriva på ett fruktbärande sätt utan att ändra på budskapet.
Tänk om jag kan övertyga en som kört i diket att denne kört i diket och sedan sträcker han/hon sina händer och ber mig dra upp henne/honom!

2015-08-28 @ 18:45:36
URL: http://www.hkankerosblogg.blogg.se
Postat av: Ylva Willborg

Väldigt glad och tacksam att du nu återvänder till det goda skrivandet och ett relativt friskt liv i övrigt.

2015-08-28 @ 20:09:05
Postat av: Scaliger

Kanske var det Zwingli eller Ulrich von Hutten som kom i tankarna för drygt en månad sedan när jag polisanmälde Maria Johansson Berg för internet kränkning efter att ha läst intervjuven med henne i Norrbotten Kuriren. Jag fick avslag vilket jag förväntade mig men dock hoppas jag att polisen informerade henne att de hade fått en anmälan.

2015-08-29 @ 02:23:05
Postat av: Andreas Holmberg

Hej igen Torbjörn! Fick igår SPT. Och där citeras ju tyvärr din numera ökända bloggpost lika rumphugget som i många andra medier. Visserligen är det väl mest dina sympatisörer som läser SPT, men ändå. Den ironiska tonen i in bloggpost märks ju inte lika bra när din skelleftefobi och kalixfobi (för att inte tala om dammsugarfobi!) utelämnas.

Men som sagt, för välvilliga meningsfränder räcker kanske punkt 1 och 2; för oss framgår ironin redan där hur klart som helst.

Fortsatt god bättring! Fridshälsningar med en lätt bearbetning av psalmen Hälsans gåva, dyra gåva, som min farfar Gustav (död 1987) gärna citerade: http://psalmboken.blogspot.se/2010/01/630-halsans-gava-dyra-gava.html

2015-08-29 @ 08:38:52
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Pär Parbring

Gott att höra att du är på benen igen! Ses vi på prästmötet till veckan?

Svar: Nej jag är nog fortsatt sjukskriven.
Torbjörn Lindahl

2015-08-29 @ 12:15:40
Postat av: Richard Marklund

Skönt att du är på väg tillbaka och att livet bär. Tråkigt att du inte kan vara med på prästmötet, men vi möts väl om inte annat i " tassemarkerna":-)Krya på dig!

2015-08-31 @ 10:02:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0