Nya rekord

Jag brukar ju ibland - enbart för att nära mitt högmod givetvis (OBS! självironi!) - ange när besökstalet på bloggen nått nya nivåer. I lördags var det över tusen. Hörde att min gamle kamrat som reklamerat för sin blogg - bra inlägg! - här i kommentarfältet också drogs med i uppgången. Det bjuder jag på.
 
Men idag ska jag berätta om ett helt annat rekord. Har ju fått div journalister på halsen. I morse ringde en man som på bruten svenska begärde en intervju. När jag frågade var han kom ifrån: rysk TV. Det hade ju varit nåt. Givetvis avböjde jag att bli en bricka i Tsar Putins propagandaspel.
- Därmed avvärjde du en frontalattack mot vår svenska nation. En sann fosterlandsvän är du! utbrast senare i telefon en vän med känsla för behovet hålla försvarsmakten intakt, när han fick sanningen klar för sig.
 
I telefon talade jag en stund senare igen. Denna gång med Kyrkans Tidning. Givetvis fick journalisten även historien om min försvarsinsats. Även fick journalisten den senaste anmälan mot mig vilken jag strax innan fått digitalt från domkapitlet.
 
Tur att jag hade teefonen (med mail) med mig där jag satt på förmiddagskaffe vid goda vänners köksbord efter en morgonprommenad. Men då råkade jag - som av en händelse! - samtidigt sitta vid kyrkofullmäktiges vice ordförandes ord. Jag kunde alltså låta vice ordföranden ge sin syn på ordförandens anmälan. Vice ordföranden delade inte sin ordförandes bedömning på en enda punkt. Inte ett enda kommatecken faktiskt.*  På nästa kyrkoråd och nästa fullmäktige tror jag att jag i förväg gömmer mig under sammanträdesbordet. Ska bli mycket intressant höra debatten.
 
Kanske nya rekord i debatt också?
- - - - -
* uppgiften publicerad med vice ordförandens benägna tillåtelse

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Fullmäktige är ju en öppen historia så du behöver inte gömma dig under bordet

Svar: Helt rätt.och dessutom är dom ju så många i Fullm att dom sitter vid flera bord!
Torbjörn Lindahl

2015-08-03 @ 20:01:54
Postat av: Magnus Johansson

Den enda nationella administration jag känner till som använder tsarer i sin verksamhet är den i USA.

2015-08-03 @ 20:21:14
URL: http://cyberord.wordpress.com
Postat av: Magnus Johansson

Torbjörn, på vilket vis menade din vän att du avvärjde en frontalattack mot Sverige?

Svar: Ett skämt givetvis.men kanske att jag i rysk TV skulle bli en del i propagandan mot det dekadenta väst
Torbjörn Lindahl

2015-08-03 @ 20:27:56
URL: http://cyberord.wordpress.com
Postat av: LeoH

Jag tror inte de som vill ha bort dig, lyckas den här gången, men de kommer inte att släppa taget. Inte nu när de kanske känner, att de gjort bort sig. Makten avskyr att känna sig utskrattad. Det väcker hämndlystnad.

2015-08-03 @ 20:39:45
URL: http://holtter.wordpress.com/
Postat av: Anonym

Jag har uttryckt
mitt stöd på Dag Sandahls blogg i en kommentar på hans inlägg. Men med tanke på ryssens oförblomerade intresse så behöver du väl inte mitt stöd. Med sådana fiender behöver man inga vänner ;-) /Gunvor Vennberg

2015-08-03 @ 21:21:27
Postat av: Magnus Johansson

Torbjörn: "Ett skämt givetvis.men kanske att jag i rysk TV skulle bli en del i propagandan mot det dekadenta väst"

Väst är ju dekadent så jag ser ingen fara i att ryssarna hade fått läsa om att det finns personer här som arbetar emot dekadensen.

Svar: Om Ryssland skulle mycket kunna sägas men jag släpper det för att inte få för långtgående sidodebatter i kommentarfältet.
Torbjörn Lindahl

2015-08-03 @ 21:32:52
URL: http://cyberord.wordpress.com
Postat av: brattforsbonhus.blogg.se

Jag har bloggat Lex Torbjörn på http://gunvorvennberg.blogg.se/ Myntar uttrycket "antifob" för en orädd person som är principiellt emot rädsla.

2015-08-03 @ 23:30:15
URL: http://brattforsbonhus.blogg.se/
Postat av: Peter T

Jag tycker att nödvändigheten av "(Obs Självironi)" säger en hel del.
Nästa anmälan till DK kan ju ha som motiv att du är självironisk om ingen annan anklagelsepunkt kan hittas.

2015-08-04 @ 09:58:04
Postat av: Magnus Johansson

Torbjörn: "Om Ryssland skulle mycket kunna sägas men jag släpper det för att inte få för långtgående sidodebatter i kommentarfältet."

Synd. Jag tror det hade kunnat bli en upplysande dialog mellan oss som i så fall bidragit till allas vår frigörelse genom sanningen. Kom ihåg Johannes 8:32.

Svar: Maila mig.
Torbjörn Lindahl

2015-08-04 @ 09:58:34
URL: http://cyberord.wordpress.com
Postat av: Andreas Holmberg

Vill bara säga att jag mycket uppskattar ditt goda omdöme, Torbjörn, som bl.a. visar sej i hur du avvisade den ryska televisionen. Som sagt: homofobi existerar faktiskt och bör inte gödas, vare sej genom synbarlig uppbackning eller genom knäppa (=queera) queerteorier.

Däremot kan vi ju inte t.ex. börja plädera för syskonäktenskap bara för att t.ex. nazister ogillar sådant. Men syskonkärlek ska vi givetvis inte fördöma. Eller för att begagna språkbruket i Christer Sturmarks aktuella appell: "Staten bör dra in alla bidrag till samfund som fördömer syskonkärlek."

2015-08-04 @ 14:02:55
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Magnus Johansson

Andreas Holmberg: "Som sagt: homofobi existerar faktiskt och bör inte gödas, [...]"

Kan du ge något exempel på homofobins existens?

2015-08-05 @ 13:07:48
URL: http://cyberord.wordpress.com
Postat av: Tord Nordblom

Inför kyrkovalet 2013 uttalade sig en kyrkopolitiker från Luleå " Vi kommer att arbeta mot religiösa/troende väljargrupper och delta för en socialdemokratisk valseger och en öppen folkkyrka för alla" ( I en not finns redovisat vem som skrev så i NSD) Och Magnus Malm kommenterar: (sidan 113 i boken " Som om Gud inte finns") Den politiska fienden är alltså de troende som firar gudstjänst, och som uppfattas som ett hot mot den öppna demokratiska folkkyrkan.

Svar: Tyvärr är detta en missuppfattning. Jag utredde saken i blogginlägget "Socialdemokratisk texttolkning" den 11 juni 2013. Läs även kommentarer.Inför utgivandet av Malms bok fick jag en fråga från Per Åkerlund om var citatet kunde finnas och vem som sagt det. Jag meddelade då även det jag skrivit i det nu nämnda inlägget. Jag beklagar djupt att misstolkningen fortsatt sprids genom Malms bok.
Torbjörn Lindahl

2015-08-05 @ 18:47:01
Postat av: Andreas Holmberg

Ja, misstolkningen ger ju s.a.s. sej själv när folk nuförtiden öppet kan påstå saker som att "vi arbetar mot barn och ungdomar" eller "vi jobbar mot människor med psykiska problem". Vem började formulera sej så när man egentligen menar att man vänder sej till eller arbetar med en grupp?

Magnus Johansson, vilken planet bor du på?`Eller under vilken sten? Har du t.ex. inte i sommar läst om knivattacken mot Pride-tåget i Jerusalem (där en senare avled av skadorna), eller kvinnan som klappade till den lesbiska prästen i Norge inne på hennes arbetsrum? Eller sett Fred Phelps och "Westboro Baptist Church" när dom härjade som värst? Eller se anställningsfilmen på min blogg Andraget (se länk nedan).

Är det något jag varit rädd för på sistone, så är det att någon okunnig skulle ta Torbjörns välmotiverade och lättbegripliga satir till intäkt för att verklig homofobi, med alla dess hot- och hatuttryck, inte existerar. Och är det något jag är glad för så är det att Torbjörn hade vett att avvisa rysk televisions (förmodade) försök att utnyttja honom i något slags antigay- eller antivästpropaganda.

2015-08-06 @ 14:06:14
URL: http://andraget.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0