Jag känner mig hedrad

Jag håller nämligen på att få en liten båt uppkallad efter mig. Om denna ärebetygelse kunde jag läsa i morse på känd småländsk blogg, som jag sedvanligt dock icke nämner vid namn av fruktan för ny anmälan av mitt bloggande. *
 
Däremot skulle det vara roligt med lite variation. Så om ytterligare någon har lust anmäla mig kunde väl vederbörande sikta in sig på något som inte har med bloggande eller fobier att göra. Men vad skulle det kunna vara? Jag föreslår att hugade anmälare bara plockar något ur den hög av sanningar som uttalats om mig i gammelmedia och sociala medier de senaste två månaderna. Håll till godo!
 
1. För att jag rör mig på "farliga tassemarker" (Kh Richard Marklund i radio 25 juni)
 
2. För att jag i radio 24 juni "gärna" velat "påskina" att jag "har många supporters". (Linda Olofsson, på FB 24 juni)
 
3. För att jag är "imbecill" och  en "VIDRIGT människa" (Leif Hansson i kommentar 25 juni på Mio Evannes blogg, under inlägget "Mr Fobi/Prästen Torbjörn Lindahl orerar ostört vidare", från 17 juni)
 
4. För att jag är "ett klart arbetsmiljöproblem och en vandrande värdegrundskonflikt" och en "felrekrytering" och för att jag får stå i domkyrkan "på bästa sändningstid", dvs predika i högmässa söndag kl 11 och därmed uppfattas "som en representant för svenska kyrkan" (mångfaldsförespråkaren Jan Olov Madeleine Ågren i kommentarer till ovanämnda blogginlägg respektive på FB.)
 
5. För att jag citerade Jesu ord om den "smala vägen" och för att jag bara hade v 7-8 av ps 200 som avslutning vid högmässan i domkyrkan 26 juli (Ewelina Andersson Edenbrink på FB)
 
6. För att jag tillhör "en liten grupp" som "låter" trots att jag har "ingenting med svenska kyrkan att göra" .(Kyrkopolitikern (s), tillika domkapitelsledamoten, Irene Gustafsson, Boden, i web-TV 24 Norrbotten).
 
Om någon av dem som yttrat det ovannämnda överväger att själv anmäla så vill jag för säkerhets skull informera om att det går att anmäla anonymt, så slipper man riskera att själv bli kritiserad.
- - - - - 
* För eventuellt nytillkomna läsare som inte känner bakgrunden:
I den fjärde anmälan som kom in mot mig (26 juni) lades det mig till last, bland mycket annat, att jag hänvisat till Dag Sandahls blogg (Bloggardag). För att inte dra på mig ytterligare onödiga anmälningar har jag därefter bestämt att inte mer nämna den bloggen vid namn förrän mitt ärende är avgjort i domkapitlet.
 
Nu tänker någon: "nu nämnde du ju den!" Bort det! Det gjorde jag inte alls. Jag nämnde bara i en not vad jag inte nämner i texten. Om kära läsarna nämligen inte är medvetna om vad jag icke nämner så märker dom ju inte att jag inte nämner det.

Kommentarer
Postat av: Anders

Lite tänkvärda ord, att kväsa åsikts/yttrandefrihet löser ingenting
http://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/det-gar-at-helvete-om-vi-inte-pratar-med-varandra/

2015-08-15 @ 17:52:01
Postat av: SigridL

Om det inte vore allvar skulle jag skratta. Eller så gör jag det ändå. Det är så varmt så jag som inte tål värme kan räkna det som värmeslag.

2015-08-15 @ 18:04:42
Postat av: Peter T

Men Torbjörn.
De har ju rätt ur ett sekulärpolitiskt perspektiv.
Som präst så sätter du tron på den uppståndne Jesus Kristus främst.
Det är ju att vandra den smala vägen i tassemarkerna och blir en levande värdegrundskonflikt med sekulärpolitiken.
Du är därmed del av en liten grupp - präster som sätter Jesus först - som de flesta medlemmarna/förtroendevalda tycker är dåliga representanter för SvK och ingenting har där att göra.

Hur såg Saducéerna på Jesu närvaro i templet?

2015-08-16 @ 09:46:56
Postat av: Maria

Punkt 5 är särskilt allvarlig. Psalm 200:7-8. Ojojoj....

2015-08-16 @ 10:56:58
Postat av: Hans Josefson

Käre Torbjörn! Stöder Dig i Dina försök att i sanningens namn försöka få rätsida på fobibegreppet. I dagens "God Morgon Världen", i början av andra timmen, i SR P1 den 16 aug gjordes ett inslag om fobibegreppet som jag tror kunde vara av värde för Dig att känna till och referera till. Lyssna på det i efterhand!
Vänligen i Kristus Hans Josefson

2015-08-16 @ 11:34:34
Postat av: Jonas Nilsson

Vad dessa kära opportunister gör är ju att de bekräftar dig som präst. Problemet för prästen är snarast att den enda bekräftelsen man är intresserad av är att veta att man inte tappat målet ur sikte. Kan dessa hjälpa till med det? Det förefaller mindre angeläget för dem. Kan man få ut så mycket för att man tar upp ämnet fobi?! Om man t.o.m. får God morgon världen på tråden då blir jag orolig. Sitter SR och läser din blogg?? Uppenbart ett behov av att få fundera mera om våra fobier.
Tänk om någon skulle våga utmana sig själv och sin arbetsgivare och antyda att du kanske hade en poäng med att du gjorde allvar av fobi-snacket!

2015-08-16 @ 15:36:25
Postat av: Bo Nordin

En liten båt kanske, men ska inte underskattas. Det kan vara en liten signalspaningsbåt som kan sättas in på lämpliga ställen.

2015-08-16 @ 20:45:37
Postat av: Hans Odeberg

Funderar lite smått på att anmäla dig för att köra motorcykel. Det är så roligt att det bara måste finnas någon som blir upprörd över det. Självklart måste allt njutbart ha en plats i syndakatalogen.

2015-08-16 @ 22:28:27
URL: http://bubbavel.blogspot.com
Postat av: Janne Lampa

Tobbe!

När och om du står helt ensam i blåsten, så är du i ganska gott sällskap. Finns många "kända" i Bibeln som fått stå ensamma när ofärd kommer farande. Den mest kända lär ju vara en Herre vid namn Jesus!

2015-08-16 @ 23:47:26
Postat av: Jan Andersson

Tobbe, bara för att vara uttrycklig och inte bara tänka det i mitt mindre stilla sinne så är jag till minst 100% en av dina "supportrar" och har dig i mina böner!

2015-08-19 @ 08:39:29
Postat av: Anna

"Jag håller på att få en liten båt uppkallad efter mig."

Är det du som är blygsam eller har du fått saker om bakkölen? Om DS införskaffar "båt" är det naturligtvis en pansarkryssare vi talar om.

2015-08-19 @ 11:10:48
URL: http://entrevligtjej.wordpress.com
Postat av: Anders Klang

Torbjörn levererar personliga åsikter, de övriga hen försöker uppfostra andra och hotar med repressalier om människor inte tycker som hen. Svenska kyrkan är en stor organisation med som rimligen innehåller en hel del olika åsiktsyttringar. Konsensus är omöjligt i en kyrka med många anställda. Att kommentera ett ärende på sociala medier som man själv sitter och beslutar i är osmakligt och oprofessionellt. Hen bör förkovra sig i lagboken, speciellt tryckfrihetsförordningen men hen är sannolikt antidemokrat och kan ej ta till sig innehållet

2015-08-21 @ 14:01:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0