En god vän

känns det som jag har i andra änden av landet. Mikael Karlendal och jag har hittills bara kommenterat varandras bloggar och talat en gång i telefon.
 
Men hans senaste blogginlägg (1/8-15) var givetvis uppmuntrande för mig. Skrivet med härlig ton av omsorg och skämt.
 
En annan god vän boende lite närmare besökte jag efter arbetets slut ikväll. Där blev det mat, vedeldad bastu, uppbyggliga och uppmuntrande samtal och sist completorium.
 
Många vänner från när och fjärran har hört av sig via tel, epost och sms under dagen - utöver alla som gett uppmuntrande kommentarer på bloggen. Tack alla.
 
Nu reser vi oss och befriar den ockuperade kyrkoprovinsen.
 

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Amen! Reclaim the church! Reformation 2017! En Landstad-psalm på vägen: http://www.missionspsalmboken.blogspot.se/2015/07/gud-lat-ditt-ord-i-nad-fa-lyckas.html

2015-08-02 @ 06:46:27
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Ann-sofie Kassberg

Lite domedags ord som jag läste igår... det finns en väg för oss att gå på, och fortsätta gå på tills det inte längre behövs.

1Och jag såg en ny himmel och en ny jord. Ty den första himlen och den första jorden var borta, och havet fanns inte mer. 2Och jag såg den heliga staden, det nya Jerusalem, komma ner ur himlen, från Gud, redo som en brud som är smyckad för sin man. 3Och från tronen hörde jag en stark röst som sade: ”Se, Guds tält står bland människorna, och han skall bo ibland dem, och de skall vara hans folk, och Gud själv skall vara hos dem, 4och han skall torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer, och ingen sorg och ingen klagan och ingen smärta skall finnas mer. Ty det som en gång var är borta.” 5Och han som satt på tronen sade: ”Se, jag gör allting nytt.” Och han sade: ”Skriv, ty dessa ord är trovärdiga och sanna.” 6Och han sade till mig: ”Det har skett. Jag är A och O, början och slutet. Jag skall låta den som törstar dricka fritt ur källan med livets vatten. 7Den som segrar skall vinna allt detta, och jag skall vara hans Gud och han skall vara min son. 8Men de fega och otrogna och skändliga, mördare, horkarlar, trollkarlar, avgudadyrkare och alla lögnare, deras plats är i sjön som brinner av eld och svavel, och det är den andra döden.” (Upp21:1-8)

Ann-sofie Kassberg

2015-08-02 @ 10:28:09
Postat av: Jonas Nilsson

Det kanske faktiskt är dags att börja fundera på det Bengt Olof Dike ständigt frågar efter - hur ser alternativet egentligen ut?
Den dagen sossarna faktiskt förlorar greppet, hur ska det styras då? Problemet blir uppenbart när man inte längre har några homofobpräster att hänga upp i träden till varnagel.
Och framför allt - när ekonomin försvinner, som den gjort i gamla Östtyskland, efter att luften gick ur kyrkans politiska funktion.
Intensiv bön för alla kamrerer?!
I vissa bygder finns kunskaperna och församlingsliv men långt ifrån överallt.

2015-08-02 @ 16:03:38
Postat av: den gamle kamraten

Så var då alltsammans ute ur garderoben. Gick lite fortare än jag trodde. Gissade att det skulle dröja till framåt hösten när Domkapitlet i sammanträde skulle lägga sina pannor i djupa veck. Men media kom igång tidigare. Startade av någon?

Jag har i vart fall skrivit en del tankar på min blogg:
http://stigstrombergsson.blogg.se/2015/august/ute-ur-garderoben.html

2015-08-02 @ 17:11:27
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0