Nu har jag kommit

Hem. Från Skellefteå. Närmare bestämt Skelleftehamn. När vi åkte dit tänkte jag: i Skellefteå flyttade man hamnen, i Luleå flyttade vi hela staden. Därför finns Skellefteå och Skelleftehamn men härstädes Luleå och Gammelstad. Behovet av flyttning längre ut mot havet beror ju som alla vet på landhöjningen. Enligt geologerna ska landhöjningen bli ytterligare ca 175 meter fick jag och många andra berättat för oss av befälhavaren på turbåten Laponia för några år sedan under en kvällstur runt i Luleå skärgård.
 
Anledningen till Skellefteresan var deltagande i årsmöte för Änkans skärv. Vill du veta mer om vad det är, läs ett inlägg jag skrev efter fjolårets årsmöte för ca ett år sedan. Länk till inlägget ids jag inte fixa.
 
Nu var det några timmar sedan jag kom hem. Bok- och bibelläsning har sedan dess stått på programmet. Vilken bok jag just nu läser vid sidan av Bibeln ska jag berätta när den är färdigläst. Pehr Stenbergs Lefwernes Beskrifning får därför vänta några dagar.
 
Hos invandrarfamilj vi också hälsade på i Skelleftehamn såg jag i bokhyllan advokat Pelle Svenssons bok om rättsskandalen Tomas Quick. Den väckte också mitt intresse så jag beställde den under hemresan. Sannolikt inget nytt som jag inte redan läst i Hannes Rådstams och Dan Josefssons böcker, men rättsskandaler kastar jag mig över som en hungrig varg.
 
Nu kastar jag mig snart i säng. I morgon är jag ledig. Frågan är var kyrkogången då blir. Där eller där eller någon annan stans.
 
Resan gjorde jag tillsammans med två goda vänner och en arbetskamrat - också hon god vän.
 
I morse blev det tusen meter simning på badhuset. I morgon blir det en promenad. Jag har tänkt ge mig en lagom motions- och träningsutmaning för det kommande året. Gäller att hålla igång direkt.
 
Blir vädret fint så blir det årets första MC-tur också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0