Första MC-turen

för säsongen blev det idag. Med särskild hälsning till Ann O Nym delar jag denna glädje med kära läsarna. I morgon ska hojen besiktas och jag ville ha provat den innan dess. Lite trögstartad, som alltid första gången men sen gick det bra.
 
Läsare som känner till geografin här i Luleå hänger med på en sväng. Först genom Björsbyn ut mot Rutviksreveln. Gamla E4 in mot stan och koll av lufttrycket på OK vid badhuset. Sen vidare in mot centrum, över bergnäsbron och mot Gäddvik, över bron och sedan ner på E4 och färd fram till Bodenvägen. In mot stan, till vänster vid rostbollen och hem till Porsön. En sträcka på drygt två och en hal mil. Precis lagom. Och inte körde jag för fort heller. Lugnt och fint. Inget extra arbete för skyddsänglarna. När jag startade stod vägmätaren på 93060 km. Återstå att se hur många mil det blir i år.
 
Men innan detta nöje hade jag hunnit med en begravning. Den avlidna visade sig vara mormor till en av äldsta dotterns klasskamrater från grundskolan.
 
Igår hade vi kollegier i olika konstellationer på jobbet. Bl a fick de som ville ge sin synpunkter på mångfaldsdagarna som alla deltog i under förra månaden. Min personliga upplevelse* är bara att allt detta tal om mångfald i praktiken pekar ut en så bestämd riktning att många snarare upplever att korridoren blir smalare. Mångfald för vem kan man alltså undra.
 
Mikael Karlendal heter en sydsvensk bloggande pastor. Läs gärna honom. De senaste inläggen är riktigt nyttiga.

* grundat både på vad jag hör och ser och på vad folk viskar i mitt öra på kvällen eller dagen efter

Kommentarer
Postat av: ErikJA

Av alla vårtecken är väl Lindahls först MC-tur ett av de säkrare. Även om jag tror notering uteblev 2011 och 2012 (kanske inföll under fasta). Kör försiktigt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0