Arbetsvecka

Får börja med att tacka hr Populisten för länken till St Stefanus koinonia som han lämnade i kommentar till förra inlägget. Där fanns ju en fin bild av mig vid altaret tillsammans med biskop Göran och S t Stefanus koinonias kyrkoherde. Nu finns det alltså bildbevis på att jag vidrört Missionsprovinsen utan handskar och tång i handen. 
 
Och om någon skulle vilja anmäla mig till högvördiga domkapitlet för Missionsprovinssamröre så behöver ju kapitlet inte ägna sig åt dyrt och komplicerat utredande. Allt finns på bild. Men förresten, hjälper det? I dessa tider kan bilder lätt förfalskas med dataprogrammens hjälp. Bilder bevisar inget. Mitt eget erkännande då? Jag har ju redan skrivit på bloggen att jag koncelebrerade med biskop Göran. Nej, mitt eget erkännande betyder inget. Folk kan bekänna vad som helst. Hur många finns det icke som erkänt mordet på Olof Palme t ex? Det blir nog tyvärr för domkapitlet att utreda. Om någon anmäler mig vill säga. Själv gör jag det inte.
 
Nu undrar någon: "hur kan han skämta om så allvarliga saker som att bli anmäld till domkapitlet?" Det ska jag förklara någon gång när jag är på allvarligt humör. Men så allvarligt humör är jag sällan på numera.
 
I kväll hade vi familjegudstjänst i Hertsökyrkan tillsammans med taco-kväll. Jag har väl berättat om det förr. Lyckat koncept. 50 närvarande varav minst tjugofem barn. I dramatiseringen av gångna söndagens evangelium fick jag spela den gode herden och barnen med fårskinn på sig kände igen den rätte herdens röst. Tänk om det skulle vara lika lätt i verkligheten.
 
I onsdags hade vi Alpha och jag höll föredraget om kyrkan.
 
Både igår och idag har jag haft begravning. Idag var det en mångårig kollega till min pappa som begravdes.
 
Nu är arbetsveckan slut för lördag och söndag är jag ledig. Byte till sommardäck står bl a på programmet (lördag, absolut inte söndag!). Lite motorcykelåkning torde väl också hinnas med. På söndag kommer kollegan och vännen Stefan Aro och predikar i bönhuset. Det talar för att det blir bönhusbesök. Men... blir det tråkigt väder på lördag och fint soligt MC-väder på söndag eftermiddag (efter högmässan!) då är det allt frågan...?
 
Idag fyller svärfar 92 år. Imponerande. Om jag tar hojen på söndag eftermiddag och hälsar på honom då måste väl alla tycka att det är en lika kristlig gärning som att sitta i ett bönhus, eller...?

Kommentarer
Postat av: Yngve Kalin

Det är klart du ska besöka svärfar!

2015-04-25 @ 01:07:21
Postat av: Andreas Holmberg

Ja, det är klart! Och så får du enligt god missionskyrklig sed läsa Psaltaren 92 för honom (den bibelboken räcker många år till!).

Särskilt lämpligt just den här gången eftersom psalmen slutar med dessa ord: "Ännu i hög ålder skjuter de skott; de är fulla av sav och kraft och vittnar om att Herren är rättvis, min klippa - i honom finns ingen orätt."

Svar: Tänka sig. I min dagliga bibelläsning kom jag idag just till psalt 92. De slutord du nämner har jag ofta citerat.
Torbjörn Lindahl

2015-04-25 @ 07:56:36
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Andreas Holmberg

Ni kan även sjunga den fina wallin-psalmen "En äldre kristens tackoffer på sin födelsedag." Något bearbetad finns den här i Fria Psalmboken: http://www.friapsalmboken.blogspot.se/search/label/O%20Gud%20som%20mina%20steg%20ledsagar I obearbetad form finns den i 1819 års psalmbok samt i västlaestadianernas nyutgivna Psalmboken (som du ju har).

Nu är det nog med förslag - älska Gud och gör vad ni vill!

2015-04-25 @ 08:01:52
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Anonym

Hälsa honom från din gamle kamrat.

2015-04-25 @ 09:30:44
Postat av: Sven Alberius

Gör nåt roligt av det istället och sjung 582 "Gud, i mina ungar dagar". Eftersom vi har ett evighetsperspektiv är texten mycket passande. Att ständigt, av nåd, växa inför Gud i tro. Kanske kan den passa honom även om det nu är många år sedan jag kände honom.

2015-04-25 @ 10:31:38
Postat av: Populisten

Varsågod! Hoppas bara du inte kommer i klammeri med orättvisan nu.

Svar: Skulle ju vara spännande!
Torbjörn Lindahl

2015-04-25 @ 20:21:06
URL: http://populisten.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0