Hur blev denna helg?

Startade med ett 50-årskals på fredag kväll. Trevligt få vara med och fira ung (!) arbetskamrat.
 
Lördagen var semesterdag. Ganska slö tvingas jag erkänna. Gick om eftermiddagen på hockey och såg Luleå slå Brynäs med 2-1. Hockeyföreningen firade också tjugo år med björnen som symbol. Det innebar att alla som heter Björn blev bjudna på pop-corn. Även en Torbjörn räknades.
 
Söndagen givetvis högmässa i Hertsön. Exakt lika många deltagare som förra söndagen. Märkligt. Senare på dagen tog jag med mamma till kyrkogården (griftegården) och satte en blomma på pappas grav eftersom det skulle varit hans födelsedag i dag. Sedan gick vi ut och åt.
 
Helgen har dock förmörkats av budet att Göteborgs domkapitel beslutat att med omedelbar verkan - helt utan att använda sig av de mildare påföljderna "erinran" eller "prövotid" el dyl - låtit "avkraga" * en präst som har samma uppfattning som jag i en speciell fråga. Visserligen efter en predikan som jag inte hållit, men ändå. Är det kanske på allvar dags att att be om att få bli utköpt i tid så man slipper avkragning? Men eftersom det är en kristen dygd enligt Hebr 10:33 att stå "sida vid sida med dem som behandlades så" så skriver jag:
- jag tror att 1 Kor 14:38** står i Bibeln och jag har inte funnit något skäl tro att det inte är Guds ord.
* (avkragad = förlora rätten utöva prästämbetet i svenska kyrkan). Läs mer på Dag Sandahls blogg eller Anders Brogrens hemsida eller kyrkligdokumentation
 
** enligt den läsart som ligger till grund för översättningarna i Folkbibeln och Bibel 2000

Kommentarer
Postat av: 50-åringen

Tack för din fina uppvaktning - närvaro, present, kortet och ett mycket upplysande tal!
:)

Svar: Tack själv. En trevlig fest
Torbjörn Lindahl

2014-09-25 @ 21:16:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0