22 mil blev det

På motorcykeln idag. Från det att jag tankade hojen på förmiddagen till dess att jag rullade in den i garaget. Men då har jag ju en knapp halvmil till Statoil där jag nollade tripmätaren så kanske var det närmare 23 mil från garage till samma garage.
 
Det handlar alltså om årets stora händelse för norrbottens(kustens) motorcyklister: första maj-rundan. Inte kanske världens bästa väder så det var nog en bra bit ifrån rekord i deltagande. Men roligt ändå. Några vänner jag lärt känna i Hertsökyrkan vid olika tillfällen under årens lopp mötte jag på samlingsplatsen i Luleå men en av dem valde partilojaliteten och första majdemonstration och struntade i motorcykeln. I Boden fick jag f ö en pratstund med min motorcykels förste ägare.
 
Vid några tillfällen under dagen lite snöblandat regn men bara ytterst korta stunder så det var ingen fara.
 
Min gamle kamrat mötte givetvis upp på Storgatan i Älvsbyn men vi var nog båda lite för frusna för att få riktig fart på snacket. Jag stod mest böjd så jag kunde värma mina kalla fingrar på motorn och han var nog lika glad när jag for så han fick gå hem till värmen igen. Han har dock utlovat bild av mig på sin blogg så läsarna ska få bildbevis att jag var med.
 
Efter avslutande sedvanlig palt, denna gång i Öjebyn, inte på Nolia som de senaste åren, tog jag vägen norrut från Norrfjärden och besökte arbetskamrat i Klöverträsk som har traditionen att bara baka kakor en gång om året, vid valborgsmäss. Alltså får man passa på under rätt dagar på året om man vill ha kaffe med kakor och inte bara kaffe. Synnerligen trevlig stund fick jag där även med arbetskamrats make (f ö var det jag som vigde dom för ca  30 år sedan, exakt årtal minns jag inte) och hemmavarande äldsta dotter. Nu är mitt kakbehov stillat för ett bra tag framöver.
 
Den kurviga vägen från Klövern till Avan alltid lika rolig. Den enda riktigt kurviga väg vi har i närheten av Luleå. Ja, kanske räknar vi även in vägen mellan Sundom och Råneå. Nå, på hemvägen just före Bredträskheden (?) kom jag in i ett litet snöoväder. Men ytterst lokalt för det upphörde efter några minuter. Så var asfalten torr igen och glädjen tillbaka. 
 
Färja över älven från Avan till Norra Sunderbyn, av från stora vägen vid Södra Sunderbyn och via Gammelstad-Rutvik hem.
 
Så var det med det. Nu är MC-säsongen invigd. Nu gäller det bara att få bra väder så det blir fler turer.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Bildbeviset från Älvsbyn finns här:
http://stigstrombergsson.blogg.se/2014/may/hogkyrkling-i-kyla.html

2014-05-02 @ 00:23:55
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: Pedagogen

Kan meddela att jag vinkade till dig i Älvsbyn men ingen reaktion :-(

Svar: Då får jag väl vinka nästa gång vi ses.
Torbjörn Lindahl

2014-05-02 @ 12:21:26
Postat av: Erica H

Ja, jag sag dig pa Sodra hamnplan i Lulea, men jag vinkade ej ;-) Var fullt upptagen att kolla in en av mina slaktingars hoj...

Svar: Säkert intressantare hoj att spana in. Min är ju ganska alldaglig och ser rätt liten ut bredvid alla Guldvingar och stora glidare.
Torbjörn Lindahl

2014-05-03 @ 10:28:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0