Även här händer det grejer

I kyrkolivet i nejden alltså. Brukar ju inte skriva om jobbet. Men några små roliga skeenden kan man väl få dela. Vi hade s k Storkollegium i onsdags. En man från "stiftet" * kom och pratade om arkivering. En del tycker det är tråkigt. Jag får nog erkänna att jag kan uppfatta en viss angelägenhet i att vi dokumenterar och sparar material om det vi gör. Jag menar för framtida forskningens skull. Samtidigt kan man ju tycka att det vore enklare att nu ta reda på vad vi tycker och tänker. Nu medans vi finns i livet, istället för att någon ska sitta och gräva i våra arkiverade papper på landsarkivet i Härnösand om 100 år. Men låt vara.
 
Vi fick också en liten snabbgenomgång av kyrkohistorien från reformationstidevarvet och framåt blandat med statens och ämbetsverkens utveckling. Där någonstans hör ju behovet av arkivering av kyrkligt diverse hemma. En power-point fick vi se med några årtal. Där nämndes bland annat reformationsriksdagen 1527 men det roliga var att ordet var felstavat så det stod reformationsriskdagen. Det var lustigt tycker jag.
 
Kollegiet avslutades med att domprost Charlott gav div info varav det sista var lite "personalfrågor". Efteråt sa jag till henne att jag satt på helspänn och väntade på beskedet att kyrkorådet beslutat köpa ut mig för tre årslöner.
- Nej, du är alldelses för lite besvärlig och på tvären, sa hon efteråt när jag berättade om mina tankar. Undrar om det är på bloggen jag ska höja besvärlighetsnivån eller om jag får ta det på något annat sätt.
 
Prästkollegium följde där sommarsemestrarna meddelades. Jag blev nöjd. Tror de flesta blev det. Lunch tillsammans med två kollegor vilka började samtala om att det snart är dags för en ny personalresa. Cypern var deras förslag och hade dom bara tagit dessert också så hade hela resan blivit färdigplanerad.
 
Vid alphakvällen talade jag i fortsättningsgruppen om gudstjänsten. Torsdagen innebar ekumenisk pastorssamling. "Oj, då föddes jag" så yngre kollega i stor grannförsamling när jag berättade vilket år jag prästvigdes. Dags för pension, helt klart! Idag på aftonen hade vi en samling med middag (tacos) och en enkel familjegudstjänst i Hertsökyrkan. Roligt att vi fick vara flera i arbetslaget tillsammans, vi som annars inte jobbar så mycket ihop. Det hela gav mersmak. Kanske försöker vi i framtiden utveckla det enligt Messy church-konceptet.
 
Senaste numret av Keryx blev också läst under veckan. Intressant. Förnyelsen fortsätter - i huset. Nu tänker jag lägga nya golv i hall och kök.

* varför talar vi alltid om de stiftsanställda och de om sig själva som om dom är från stiftet. Dom är väl för allt i världen från Stiftskansliet eller stiftsorganisationen. Jag är faktiskt också från Luleå stift även om jag jobbar i Domkyrkoförsamlingen. I vart fall är jag inte från Härnösands stift.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0