vad har nu hänt?

Senaste månaderna har besöksstatistiken på bloggen pendlat lite upp och ner kring 100-strecket.  Antalet besökare per dag alltså. Sista tiden har jag dock haft en räcka dagar i sträck där talet legat på över 100. Snart fjorton dagar tror jag.
 
Men igår hände något. 476 besökare på en dag! Är det fel på räknefunktionen undrar man stilla. Eller är det det faktum att jag på Dag Sandshls blogg omnämns som den som lät honom få ett studieexemplar av de kondomer som i kyrklig regi kommer finnas tillgängliga under Luleå Pride. Ja, man ser i så fall vad som triggar läsekretsens nyfikenhet.
 
I en kommentar till något av inläggen på Dags blogg har någon uttryckt att det känns som att man satt en andlig kondom över hela svenska kyrkan. Inget nytt andligt liv ska få födas särskilt inte om föräldrarna är av den typ - andliga rörelser och väckelsetraditioner - som tidigare visat dig vara goda föräldrar till andliga barn.
 
Just nu har jag dock personligen andra bekymmer. Fick i morse hjälp av kollega att transportera möbel hemifrån till kyrkstugan. När vi inspekterade de kala stockvägarna - innerpanelen rev jag ju bort förra året - så upptäckte vi flera högar med borrmjöl som inte fanns där i höstas. Tydliga tecken på att det finns små objudna gäster i väggarna som håller på att käka upp stugan.
- Strimmiga trägnagare, smsade kollegan efter en stund då han kollat upp saken.
Finns ju även andra gnagararter såg jag själv på nätet. Hur som helst, lösningen är ju att byta ut allt skadat trä. Men här är angreppen mångfaldiga och spridda så kanske behövs kemisk bekämpning.
 
I riktigt svåra fall plastar man in hela kåken och sprider gift inom den. Man tar alltså till en jättekondom skulle man kunna säga. Tur att man tillhör den svenska kyrka som alltid är beredd ställa upp för människor i nöd. Kanske har någon omkringliggande församling en dylik i lager? För det är väl ingen i svenska kyrkan som föreslår att jag ska sälja stugan dvs försöka bli "botad" från min kyrkstugu-älskar-läggning?

Kommentarer
Postat av: jananders

Svaret är Facebook. Jag lade ut en av dina bloggar på Frimodig kyrkas Facebooksida. Då händer det saker!

https://www.facebook.com/frimodigkyrka?ref_type=bookmark

Svar: Alltid detta Facebook!
Torbjörn Lindahl

2014-06-12 @ 21:43:09
Postat av: Ann O Nym

Ge upp ditt motstånd !!

Svar: Du menar mot Facebook? Kommer aldrig på fråga! Det finns principer man aldrig sviker.
Torbjörn Lindahl

2014-06-12 @ 23:09:43
Postat av: den gamle kamraten

Att det är bra att ha principer man inte viker från i dessa i princip principlösa tider kan väl rent principiellt vara en vettig hållning. Dock ser jag fram emot den dag då även du blir min "vän" på Facebook, kan sorteras in i kategorin "prällar" och få "gilla" till det du skriver - om än det bara är påannoseringar av att du bloggat.

Svar: Men alla som kollar in bloggen ser ju att jag bloggat. Varför måste dom ta omvägen över Facebook? (Jo, jag vet svaret. det är på facebook man alltid "är", det är där man lever sitt liv!) Jag uppskattar f ö att vara din vän även utan Facebook
Torbjörn Lindahl

2014-06-13 @ 08:58:25
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: Anonym

Dessutom har bloggen fått ett nytt fräscht och mer praktiskt utseende i mobila enheter. Mycket trevligt särskilt som innehållet är oförändrat.

Svar: Jo, det kom ett erbjudande på bloggen att man kunde anpassa den för mobila enheter. Riktigt bra.
Torbjörn Lindahl

2014-06-13 @ 13:16:28
Postat av: maria, Skonummer 39

Inlägget hamnar under kategorin "Svindlande associationer"

2014-06-13 @ 14:42:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0