Så talar en biskop

Dvs inte som någon av svenska kyrkans biskopar. Våra biskopar har ju inget väsentligt gjort. Alltså efter Uppdrag Granskning i onsdags. I själva programmet ägnade sig ärkebiskopen istället åt att på allt sätt ta avstånd från de präster som drabbats av UG:s Stazi-metoder.
 
Nej, den som talade som en biskop var istället katolske prästen och biskopsvikarien i katolska stiftet Anders Piltz. Så ska det låta. Läs hans artikel i Svenska Dagbladet här. Är det dags nu att inse att man inte längre kan vänta något vettigt från "svenska kyrkan" och att det lika gärna är dags förbereda sig för konvertering?
 
De svenskkyrkliga biskoparnas flathet i förhållande till UG och deras totala oförmåga att spontant och naturligt och instinktivt försvara sina präster är inget mindre än en fullständig katastrof.
 
Hur länge törs man fortsätta som präst med denna totala brist på stöd från sina överordnade?
 
Jag tror att Gud understundom tillåter dylika "vattendelande" uppmärksammade händelser för att det ska bli tydligt vilka som håller måttet.

Kommentarer
Postat av: Bodil

Jag har inte sett UG, men kan beklaga att journalister slår sig för bröstet när man avslöjat "drakarna".
Man gör det genom att ljuga och föra bakom ljuset - som att det skulle vara mindre fel...jag har då lärt mig att Gud inte gör skillnad på synder. En synd är en synd är en synd.
Men artikeln som du hänvisar till var väl skriven och all heder till författaren.

2014-06-02 @ 08:58:43
Postat av: Bosse

Gud använde Nebukadnessar för att Israels folk skulle få en djupare förståelse om vem deras Gud är och templet skulle kunna byggas upp igen. Det är nog som du skriver att Gud ibland tillåter för att sedan kunna forma ett ännu vackrare lerkärl.
Men nog är det ändå märkligt att de biskopar som till nu sagt något främst verkar tråna efter journalisternas gunst. Besluten som en gång togs tolkas på ett sätt som det från början sades att de inte skulle tolkas på. Löften då som gavs "minoriteten" förefaller nu ha intet värde. Vår nuvarande ärkebiskop är nog utan tvekan den svagaste i modern tid.

2014-06-02 @ 12:13:45
Postat av: maria, Skonummer 39

Man ska nog tänka sig för innan man konverterar. I katolska kyrkan finns också problem, andra problem. Jag för min del tycker vissa saker där är ganska främmande. Känner mig mest hemma i Svenska kyrkan, som den borde vara. Det är rätt så tragiskt just nu, och inte bara det som man läser om i tidningarna.

Svar: Klart det finns problem även i den stora kyrkan. Men just denna gång visade sig den kyrkan från en bättre sida.
Torbjörn Lindahl

2014-06-03 @ 13:50:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0