Idag såg jag en motorcykel

Inte ute på den snöiga och isiga vägen dock utan i ett garage. En av gudstjänstfirarna i Hertsön är motorcyklist och han har just köpt en ny. Givetvis var jag nyfiken se den så vi tog en promenad efter kyrkkaffet. Inte riktigt den typ av hoj jag skulle köpa men snygg var den. Spana här.
 
Igår var jag på hockey. Riktigt roligt. Luleå vann över Linköping med 6-0. Linköping är ett sådant där lag som jag undrar vad det har i en hockeyliga att göra. Precis som jag tänker om Malmö och HV och Växjö. Tacka vet jag Kiruna och Luleå och Modo och Timrå. Det är riktiga hockeylag.
 
Idag på förmiddagen firade jag givetvis högmässa i Hertsön. Just en person om vilken jag igår kväll råkat tänka att han inte besöker högmässorna riktigt lika ofta numera som för ett antal år sedan, råkade vara där. Vi skojade med varandra att det kanske var tankeöverföring. Eller kanske var det som med Simeon i dagens evangelium "ledd av Anden kom han till templet".
 
Lite eftersnack blev det efter kyrkkaffet med några få personer om hur man ska se på den kyrkliga tillhörigheten på sikt. Som aningen "konservativ" (i telologisk, inte politisk mening) präst är man ju numera i praktiken beroende av "beskydd" av sin kyrkoherde för att få utrymma fungera i frihet. F n har jag det. Men jag finns inte kvar i evighet. Hur blir framtiden? Dag Sandahl har ofta på sin blogg återkommit till svårigheten att på acceptabelt avstånd finna acceptabelt regelbundet mässliv. Kommer jag uppstämma i liknande klagolåtar när jag blir pensionär?
 
Nä, nu ska jag sluta gnälla. Jag har ju annat på G att glädja mig över....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0