Försök till allvar?

Pratade just med arbetskamrat idag som sa att han inte ids läsa bloggar där folk bara skriver vad dom gör utan att diskutera nå't vettigt. Inte undra på att besökstalet på bloggen minskat sista dagarna då jag bara bloggat om att jag sett en motorcykel. Inte ens Ann O Nym har reagerat. Illa.
 
Ikväll undervisade jag i fortsättningsgruppen på Alpha om Bibeln. Mest sådant som man kan uppleva som rätt basic men jag tror det var uppskattat av flera. Saker kan inte tas för givna.
 
Några ytterligare nya kom till alphagruppen utöver dem som varit på introduktionsträffarna. Bl a några som jag hade att göra med under min tid som präst på Porsön för ca 25 år sedan. Roligt återse dem. Men påminnelse om hur länge man varit präst vid det här laget och därmed ännu allvarligare påminnelse om hur gammal man hunnit bli.
 
I morse på storkollegiet fick jag även chansen att berätta om alpha-arbetet. Roligt det med.
 
I närbelägen (dock inte grann- ) församling (där Frimodig kyrka har säte i kyrkorådet) ska strax behandlas förslaget  att församlingen ska låta sig hbt-cerifieras. Av vem kan man undra? När frågan diskuterades i kyrkomötet så var RFSL enda certifierare som nämndes i utskottsbetänkandet men i plenum uttrycktes likväl att det bara var exempel. Men vem mer finns som ägnar sig åt dylikt? Ingen officiell myndighet väl? Så varför skulle kyrkan inordna sig under en privat lobbyorganisations ambitioner?
 
Jag föreslår istället en kristendomscertifiering:
- söndaglig mässa
- alphagrupp
- alla präster visar tillräcklig kunskap i Svenska kyrkans bekännelseskrifter
- alla förtroendevalda och anställda är regelbundna gudstjänstfirare och kommunikanter
- samt har klarat prov på Luthers förklaringar till Lilla Katekesen (= konfirmandnivå för 40 år sedan)
 

Kommentarer
Postat av: Suppleanten

Verkligen intressant detta med hbt-cerifiering, för det är inte gratis. Enligt uppgift fr.RFSL kan det kosta 100 tkr för ett arbetslag på 25 personer att få sina certifikat. Inte helt gratis alltså, om inte Svenska kyrkan får "mängdrabatt".

Svar: Det var tänkvärt. Visste inte att sådana
summor var inblandade
Torbjörn Lindahl

2014-02-06 @ 19:48:29
Postat av: Andreas Holmberg

Lite kristendomscertifiering vore inte alls dumt. Jag tar ditt fina förslag på största allvar, Torbjörn! (Vi vet ju faktiskt inte längre vad de olika församlingarna i Svenska kyrkan de facto står för, jfr de intressanta yoga-artiklarna i KT!).

Enånger-Njutånger klarar i varje fall av ditt första kriterium, och en ny alpha-grupp planeras. De övriga punkterna får vi nog jobba lite på ;o) Jag kan förhöra prästerna på personalsamlingen... (tillräckliga kunskaper, hmmm?).

2014-02-07 @ 15:24:41
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Per-Eric

På min blogg http://pesimma.blogspot.com finns nu ett referat från mötet som beslutade om HBT certifiering av Bodens pastorat.
Glädjande nog innebär beslutet bara att det ska göras, men inte av VEM!

I bloggtexten föreslår jag lite på skämt men också allvar att Missionsprovinsen eller OAS rörelsen borde börja erbjuda HBT cerfifieringar. Varför skulle RFSL vara de enda som kan lära ut hur Sv Kyrkan ska hantera HBT frågan?

2014-02-09 @ 20:45:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0