Nå't som biskopen skulle gillat

- om han vetat om det alltså - har jag gjort ikväll.
 
Jag har varit till Haparanda och sett hockey. Hejat på Asplöven i matchen mot Södertälje. Inte världens höjdarmatch. Men med min måttligt professionella bedömningsförmåga så tycker jag nog Asplöven var bätre. Men matchen slutade oavgjort och straffläggningen vanns av Södertälje.
 
Hur kommer det då sig att jag var där? Jo, en av mina inneboende studenter är från Södertälje och då han inte får så många chanser se favoritlaget under studieåret så beslöt vi idag om eftermiddagen att åka tillsammans (Jag har semester i dagarna två). En klasskamrat tog han med sig. Men han är Lulebo så 2-1 blev vi tre i hejarklacksfavör för Asplöven men det räckte uppenbarligen inte.
 
En sak som jag gillar. Och som jag vet om. Läste jag i gårdagens nummer av Dagen. Advokaten Ruth Nordström har av tidningens läsare blivit framröstad som årets förebild. Hon jobbar ju som en av Human Rights Lawyers både med frågor om trafficking och samvetsfrihet för vårdpersonal. Ett bra val.
 
Att en sådan persons engagemang behövs i vårt samhälle är illavarslande. Att många bland samhällsdebattörer och opinionsbildare ogillar hennes engagemang är ännu mer oroande.
 
En kvinnlig prästkollega som jag av en händelse träffade idag berättade glatt att hon gillade att läsa ur det ex av Katolska kyrkans katekes som hon bett att få låna av mig.
 
Undrar vad biskopen tycker om det? :)

Kommentarer
Postat av: Bengt Pohjanen

Men Tobbe, hur kan man fördriva sin dyrbara nådatid på hockey? Asplöven- Södertälje??? Det är inte alltid lätt att förstå sig på sina vänner.

Svar: Tänk när en gång vart varför blir besvarat, var gåta löst som här jag grubblat på...
Torbjörn Lindahl

2014-12-12 @ 08:44:32
URL: http://www.sirillus.se
Postat av: Bodil

Men Hallåååå...blogga nån gång då...

Svar: Inspirationen har inte infunnit sig. Beklagar att läsarrna tvingas vandra törstiga i öknen.
Torbjörn Lindahl

2014-12-18 @ 18:28:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0