Insidan och utsidan ren

Befinner mig i god väns hus. Vi möttes tidigare under helgen och överenskom om ett besök. Just nu är han själv borta dock i annat ärende så det är mitt ansvar elda i bastun för gemensamt bastubad om en stund. Är det fel basta mitt i julhelgen, kan man fråga sig. Enligt gammal allmogetradition var det ju bastu före julen för att man skulle vara ren och fin till helgen. Kanske ska vi säga att vi som varit på julmässa först och bastar sen verkligen är de som uppfyller Frälsarens ord om att först göra kärlets insida ren och först därefter utsidan.
 
Julnattsmässa firade jag i natt i Örnäsets kyrka assisterad av kollega som en kort tid har deltidsvikariat i församlingen. Tidigare på dagen hade delar av familjen varit på besök,  från äldsta (mamma 89) till yngsta (barnbarnet Viktor 10 mån).
 
 I förmiddags blev det besök i Hertsökyrkans gudstjänst ledd av Mats. På eftermiddagen besök hos svärfar som nu flyttat från pensionärsboende till riktigt äldreboende. Lite oväntad blev väl den flytten. Men en stroke gav honom en kort tids sjukhusvistelse och sedan planerat några rehabveckor på äldreboendet. Men under tiden där började personalen övertyga honom om att han borde flytta dit permanent. Inte ofta man hör talas om sådant. De flesta historier man hör handlar ju om gamla som tvingas bo hemma alldeles för länge. Men kanske tyckte personalen att det skulle vara roligt med åtminstone någon boende som är i stort sett vid sina sinnens fulla bruk.
 
Nu blir det strax bastu.
 
 

Kommentarer
Postat av: Gunvor Vennberg

Gott Nytt År! Tack för den bastuutläggningen - vi hann inte (heller) med julbastun före jul utan passade på att njuta under julhelgen istället! Vi kan ju låtsas att det berodde på vår utlevelse av bibelordet...

Svar: Gott nytt år!Uppenbarligen hinner du läsa bloggar. Men hinner du sjäöv blogga någon gång?
Torbjörn Lindahl

2015-01-02 @ 21:09:29
URL: http://www.gunvorvennberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0