Oj, vilket jobb man har

- hemma!
 
Städrycket fortsätter. Tog ut en extra semesterdag efter två arbetsdagar för att kunna komma närmare slutet av hemmajobbet.
 
Först handlar det om att avsluta vårens och försommarens arbete på huset genom att återställa till sina rätta platser allt som fick flyttas när golv skulle läggas och väggar tapetseras.
 
Jag har redan delat med kära läsarna huru jag i samband därmed gjort en attack mot bokhyllorna. Sedan kom tanken att äntligen göra slag i saken och erbjuda ett rum till någon bostadslös student.  Studentbostadsbristen är ju mycket stor. Då behövde man tömma ett rum och flytta en massa grejer till andra ställen och när man ändå höll på med det och vart nerringd och mailbombad av bostadsdesperata studenter så tänkte jag att då kan jag väl också (tillfälligt?) hyra ut sista kvarvarande rum, det kombinerade "biblioteket" och gästrummet. Sagt och gjort. Men då måste även det rummet iordningställas. Alltså behövdes en ledig dag och mer därtill.
 
Problemet är bara att sedan alla barn flyttade ut har man ju haft massor av yta och förvaringsutrymmen att bre ut sig på. Nu måste man, för att få uthyrningsekvationen att gå ihop, ge sig på de samlade ägodelarna och ställa somt på sin högra sida och somt på sin vänstra och förpassa det senare till en plats som ställts iordning för skräp och sopor. Men det är en befrielse att fara bort med skräp. 
 
På söndag firar jag mässa och predikar - i Hertsön givetvis. I samband med gudstjänsten kommer jag att erbjuda gudstjänstfirarna att vara med på en sambeställning av pins eller t-tröjor från förlaget Catholica vilka har den arabiska bokstaven "nun". Att bära det tecknet är en solidaritetshandling med de drabbade kristna i Irak och Syrien, vilka nu utsätts för islamisternas folkmord.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0