OAS dag 3

Vad ska man till sist utbrista? Äntligen hemma? För det blev lite sent innan jag landade i mitt eget hem.
 
Eller Tack gode Gud? För det har varit fina dagar på Storstrand, Öjebyn.
 
Morgonen började med bibelförklaring av EFS' distriktsföreståndare Mattias Sundqvist. Ämnet var hämtat ur sången "Se jag vill bära ditt budskap Herre". Just denna första mening. Mattias tog den till sig och till oss på ett rannsakande sätt: vill jag verkligen bära ut Guds budskap? Och han konstaterade att ofta vill vi uppenbarligen inte det. Svaret varför vi i praktiken ofta inte vill det sökte han sedan i 5 Mosebok av vilken vi fick en ordentlig genomgång. Mycket bra och uppbyggligt. Skulle nästan rekommendera kära läsarna beställa undervisningen från OAS-rörelsens hemsida.
 
Efter lunch blev det festhögmässa, ledd av Lars-Gunnar Ottestig med ett antal präster och diakoner som assistenter. Härlig mässa med alla ingredienser som hör till en riktig OAS-festhögmässa. Predikan av Peter Halldorf. Innnerligt och fint.
 
Så var det slut. Så är det bevisat att vi här i norr är kapabla genomföra ett "riktigt" OAS-möte - om än i den mindre skalan - i stort sett på egen hand utan alltför stor hjälp av OAS riks. Hoppas också att de kollekter vi fått in ska täcka kostnaderna så vi hellre kan bjuda riksrörelsen på en vinst än en förlust.
 
Bara glädje och tacksamhet efter helgen. Jag upprepar det jag många gånger skrivit: det andliga skeende som OAS-rörelsen representerar är enligt min ringa mening det mest positiva andliga skeendet i svenska kyrkan just nu.
 
Att det blev sent innan jag kom hem berodde dels på att jag skulle till Hertsön och Örnäset och återlämna evangeliebok, albor, stolor mm som jag lånat och dels på att samåkande vänner skulle skjutsas hem och dels på att jag råkade sammanstråla med tre pensionärer som också var på väg hem från OAS och plötsligt fann vi fyra oss sittande å en av stadens restauranger för inmundigande av söndagmiddag. Efter kaffe i hemmiljö med fortsatta goda samtal är det nu dags att lägga sig till ro.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0