Intressant teologisk debatt

- uteblev!
 
Och det var ju lite snopet. Bakgrunden var att min gamle kamrat kommenterat ett inlägg jag skrev för en knapp månad sedan. Kollega hade då till mig uttryckt att han ansåg honom ha fel på alla punkter. När jag då äntligen lyckades sammanföra de båda kombatanterna vid en lunch å Södra hamn-krogen så förväntade jag mig en spännande uppgörelse. Men därav blev intet. För ingen av dem kom ihåg vad det handlade om!
 
Kanske precis som med div andra teologiska dispyter. Alla vet att vi är oense men ingen vet varför.
 
Skälet till min gamle kamrats besök i hemstaden var annars att han tittade igenom mina senaste högar med böcker jag tänkte slänga. En hel kasse tog han för fördelning mellan sig och närbelägen folkhögskolas bibliotek. Resten lämnade jag in på Kupan före lunchen. Efter lunchen tog jag med kamraten på kort besök hos mamma. Hon kände omedelbart igen honom vilket var glädjande då hon börjar bli lite dement. Å andra sidan har hon väl sett honom tusentals gånger under min uppväxt.
 
Innan kamraten for hem lånade han Nils Johanssons utäggning av 1Kor 11-14. Väntar med spänning på hans kommentar.
 
Tidigare å förmiddagen och ännu senare å eftermiddagen blev det inoljande av altan och trädgårdsmöbler. Kan vara på tiden förbereda trädgårdsmöblerna för säsongen, tycker jag.
 
Kvällen hos goda vänner vilka i sin tur hade besök av vänner söderifrån. Där var det också ivriga debatter. Dock ej av teologiskt slag.
 
Lite teologi ägnade jag mig dock åt i går kväll när jag hade ett långt samtal med annan god vän som varit på väg konvertera till RKK men till sist tvekat då han upplevt hur den katolska fromheten i praktiken blev lagisk.
 
Det skulle man kansle också kunna ha en intressant teologisk debatt om.

Kommentarer
Postat av: maria, Skonummer 39

Jo, man ska nog tänka sig för innan man konverterar. Det kanske bara blir en annan typ av problem.

Svar: Så rätt!
Torbjörn Lindahl

2014-08-14 @ 21:14:55
Postat av: den gamle kamraten

Lite kåseriläge blir det frågan om utifrån en del konstigheter i händelsen som inte blev en händelse - "debatten" alltså.
Först av allt: Det helt orimligt att jag "skulle ha fel" på alla punkter. Min slogan är ju "Jag har alltid rätt! Skulle jag inte ha det så är det så sällan att jag kan få ha rätt i alla fall - så man inte tappar flödet liksom". Och i en teologisk diskussion kan jag - nu är jag seriös - visst ha fel, men inte på ALLA punkter.
Sedan: Jag vet ju vem kollegan är, Att vi skulle vara oense på ALLA punkter är inte bara möjligt, så ense som vi i stort är.
Men visst är det pinsamt att det trefaldiga sammanlagda gubbminnet inte fick fram vad vi skulle prata om.

Jättetrevligt att träffa din mamma! Sköt om henne!

Svar: Pappa hade på spegeln i hallen en liten lapp med "sammanfattning av alla politiska tal":"Jag har rätt, har alltid haft rätt och kommer alltid att ha rätt.
EN gång hade jag emellertid fel. Det var när jag för ett ögonblick trodde att jag inte hade rätt. Men det var naturligt vis fel för givetvis hade jag även då rätt".
Torbjörn Lindahl

2014-08-15 @ 09:40:13
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0