Nu har jag konverterat

Eller kanske konverterats. I hjärtat.
Elkonverterat.
 
Fick ett ihållande förmaksflimmer vid midnatt igår
 Nå,  till slut blev beslutet att häva det med hjälp av s k elkonvertering vilket skedde vid 16-tiden idag. Det gjordes ju medan man var nersövd några minuter så man märkte inget. Men hjärtat hade reagerat helt enligt plan och hoppat in i jämn rytm på stuts.
 
När jag vaknade upp ur den korta sömnen som bara varade några minuter så trodde jag att jag sovit i timmar. Det föranledde min chef domprosten att, när hon senare ringde för att kolla hur jag mådde, uppmana mig skriva en bok om "tid och evighet". 
 
Visst är det sån't man blir ärkebiskop för? Själv tänker jag i helt andra banor. En bidragande orsak till flimmer i hjärtat kan vara stress. Bäst kanske undvika dylikt tex genom att inte så mycket engagera sig i kritik av församlingsblad och annat. Man borde kanske bli en totalt vanlig main-streampräst som inte på något sätt sticker ut hakan. Det vore kanske bäst för hjärtat anförtrodde jag domprosten. Eftersom jag inte berättar vad hon svarade på det så ser jag fram emot att min gamle kamrat skiftar färg igen och nu blir en lila gris.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Mina färgnyanser blir ju i sammanhanget helt oviktiga. Men du skall sköta om dig och följa alla goda råd du får. Kanske om inte bli main-stream så i alla fall välja att inte likt Servantes litterära gestalt angripa alla väderkvarnar.
Sjukskriven?

Svar: Nej, inte sjukskriven någon längre period. Befrias från några arbetsuppgifter så jag kan ta det lite lugnare några dagar. Men jag får kanske själv se över en del övriga engagemang.
Torbjörn Lindahl

2014-04-24 @ 23:24:36
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: Per-Eric Simma

Låter som att det är viktigt att ta det lite lugnare!
Problemet är väl att upprördhet kan komma även om man så ligger ner hela tiden, och då kanske det faktiskt är bättre att t ex skriva av sig, istället för att låta trycket öka inombords!

Apropå elkonvertera....
Då måste man väl säga elkrya på dig? :-)

/Per-Eric

Svar: Tack för goda råd.
Torbjörn Lindahl

2014-04-25 @ 11:06:16
Postat av: svägerskan

Instämmer med "den gamle kamraten". Ta emot alla goda råd. Vi vill att du ska vara rädd om DIG! Kom ihåg att kroppen är den helige andes tempel...

Svar: Tack. Och ta själv hand om min bror när han dimper ner i afrika. Ha det fint tillsammans.
Torbjörn Lindahl

2014-04-25 @ 15:18:35
Postat av: Maria

En påminnelse om att vi inte ska vara här för evigt. Och det är väl både positivt och negativt. Ta hand om dig!

Svar: Försöker ta hand om mig men tycker annars att erfarenheten mest är spännande.
Torbjörn Lindahl

2014-04-25 @ 21:00:50
Postat av: Svägerskan

Din bror damp ner i em efter en lång resa. Allt väl! Nu ska vi ta det lugnt vilket är nödvändigt i värmen om man ska må bra. Sköt om dig!

2014-04-26 @ 14:23:15
Postat av: Gunvor Vennberg

Ojdå! Var rädd om dig! Kanske tog fastan slut? Att äta endast 500-600 kcal per dag (5:2) två dagar i veckan är bra mot allt möjligt som kan få oss västerlänningar att dö i förtid och därtill enligt ortodox fastesed med onsd och fred varje vecka. Kan rekommenderas, kanske utökat med två dagars "lex Gunvor"fasta från Svenska kyrkans organisation och dess problem dvs t ex inte läsa bloggar, tidningar, tänka på, prata om mm. Var väldigt avkopplande under påskfastan kan jag säga. Unna dig ett par dagar i veckan, kanske de då kyrkans tidning och ev församlingsblad kommer t ex, eller då du är ledig (kan ju bli komplicerat annars). Viktigt att du inte bär för mycket på ditt hjärta, vi är ju kallade att bära varandras bördor. Be mig eller den gamle kamraten eller någon annan att hålla koll och bara larma om du behöver göra något p ga vad som händer då, så kan du i s f fokusera på det och inget annat. Mycket upprördhet leder inte till något konstruktivt och då sorterar den nog inte under "helig vrede" utan stjäl och dödar - och får oss att tappa modet. Men ibland kallas vi av den helige Ande att handla, och då får vi också den kraft och det mod vi behöver av hjälparen.

2014-04-29 @ 22:47:35
URL: http://gunvorvennberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0