KRISTUS ÄR UPPSTÅNDEN

Ja, han är sannerligen uppstånden!
 
Så ljöd ropet tre gånger i samband med att påskljuset tändes ute på kyrktorget inför dagens högmässa i Hertsön.
 
Sedan gick vi in i kyrksalen under klockringning och startade sedan på allvar med psalmen Upp min tunga...147. Mässan leddes av Bosse assisterad av Lars-Gunnar.
 
Från kyrkaffet smet jag dock snabbt för att hämta upp mamma och tillsammans körde vi mot Boden. Vid notviksrondellen noterade jag att jag fick en polisbil bakom mig. Aj, aj, hann jag tänka, nu kommer vi i sista minuten till dopet.
 
Men polisen svängde av i Gammelstad så inget hindrade att vi kom i god tid till Överluleå kyrka för dop av mitt första barnbarn. Dopet förrättades av kollegan Helge Stålnacke som gjorde det på ett fint och personligt sätt. Själv var jag bara glad att dottern valt att inte tillfråga mig så jag fick koncentrera mig på att vara morfar.
 
Roligt också att få se alla sina egna fyra barn samtidigt. Det blir inte så ofta numera.
 
Nu återstår bara annandagen innan helgen är slut. Tur att man får fira mässa en dag till, då har man kanske en sportslig att kunna svälja det stora att
KRISUS LEVER.
 
Och att barnbarnet genom det heliga dopet blivit förenad med Honom som är den Levande. Det känns tryggt.

Kommentarer
Postat av: Svägerskan

Kristus är uppstånden och lever också här i Dar es Salaam! Firade påskdag 07 på morgonen i en överfull kyrka, många satt dessutom utomhus. Gudstjänsterna avlöste varandra med dagens höjdpunkt på eftermiddagen då biskopen firade påskmässa. Missade tyvärr det då jag hade en inbjudan jag inte kunde tacka nej till. Tror inte att någon av de fem eller sex gudstjänsterna under dagen hade färre besökare än "överfullt". Här predikar man om Jesus och försoningen, kan det vara nyckeln månne?

Gott att det lilla miraklet fått förenas med vår Herre och att det blev en fin gudstjänst. Blir särskilt glad åt att "gammelfarmor" fick vara med vid barnbarnsbarnets dop.

Det är annandag påsk, ska ägna mig åt bibelläsning i skuggan utanför mitt rum och sen förbereda veckan som kommer. Det blir vardag igen men Kristus är uppstånden och lever vilket ju helt förändrar allt.



Svar: Att min blogg läses i USA vet jag, men Tanzania, det var nytt. Tack för härligt vittnesbörd.
Torbjörn Lindahl

2014-04-21 @ 07:46:06
Postat av: den gamle kamraten

Grattis morfar!

Svar: Tack, farfar!
Torbjörn Lindahl

2014-04-21 @ 09:24:41
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0