Ej borttappat inlägg

Skrivet direkt i bloggen helt i strid med min gamle kamrats goda råd.
 
Efter fullbordad arbetsdag infann jag mig om kvällen till passionsandakt i Domkyrkan. Det är biskopen som leder dem i dagarna tre. Ingen tvekan om att vår biskop befinner sig på rätt plats i livet när han står i predikstolen. En annan biskop har jag också talat med idag. Ringde Göran Beijer för att få dryfta några frågor angående skärtorsdagsmässans utformning. Lite prat om annat blev det också. Lite prat blev det också med min chef domprost Charlott efter kvällens andakt. Jag undrade om jag inte börjat tjäna ihop till ett avgångsvederlag nu när jag på bloggen skrivit att jag inte kan stå bakom det som min arbetsgivare offentligt presenterar via församlingsbladet.
 
- Nä, det var ju väntat. Kom med något mer provocerande, tyckte hon.
 
Håller jag på att tappa stinget? För knappt två årtionden sedan räckte det ju i stort sett med att jag existerade för att jag skulle få massmedia och alla arbetskamrater på mig.
 
I inlägget som försvann igår kväll hade jag skrivit lite om palmsöndagens familjegudstjänst och om att jag efter en sjukkommunion på ett äldreboende for och besåg barnbarnet i Boden. Men det ids jag inte upprepa. Inte heller upprepar jag att jag igår gjorde lite småjobb i huset för att inför påsken få någotsånär ordnat efter golvläggningsarbete. Men däremot kan jag upprepa att jag också är i behov av ny spis och står i valet mellan en vanlig och en induktionsspis. Det senare är väldigt finurligt fick jag se när jag besökte vänner som har en dylik vilka kunde demonstrera dess finesser för mig, men den är farlig kunde en annan vän upplysa mig om pga att det är en massa strålar (eller magnetfält) kring den. Fick även från annat håll höra att gravida kanske ska undvika köksarbete vid en dylik. Men chansen att jag - som man - ska bli gravid får väl anses vara mikroskopisk, även om vännen Andreas enträget påstår att sådant nu hör till det möjliga inom svenska kyrkan (som jag fortfarande tillhör). Har kära läsarna någon uppfattning om saken (om induktionsspisar alltså, inte om män som föder barn!), undrade jag i inlägget som försvann. Den undringen kvarstår.
 
En snabbtur till Duvans bokhandel i Piteå blev det också igår eftermiddag tillsammans med två vänner. Där köpte jag del två av Gustav Aréns historik över den evangeliska kyrkan i Etiopien. Visste inte ens om att det fanns en del två trots att den utkom redan 1999. Del ett fick jag direkt av författaren 1978 då vi lärt känna varandra som boende i samma trappuppgång på Tegnérgatan i Uppsala.
 
Resten av stilla veckan blir det mest mässor. Skärtorsdagsmässa och mässa på äldreboende och sjukkommunioner - en av prästtjänstens absolut finaste uppgifter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0