OAS-möte i Piteå till sommaren?!

För en tid sedan kom en förfrågan från förståndaren på Storstrand, Piteå, till OAS-rörelsen om det skulle kunna arrangeras ett OAS-möte där sommaren 2014. Frågan har under några veckor bollats mellan OAS-rörelsens ledning och några här i norr som under åren varit engagerade i de norrländska OAS-mötena.
 
Idag om eftermiddagen var några av oss samlade i Kustkyrkan i Jävre där OAS-rörelsens inspiratör Berit Simonsson medverkade med bibelstudier och föredrag under helgen. Slutsatsen i samtalet blev att vi rekommenderade ett OAS-möte 1-3 augusti 2014 på Storstrand. Nu behöves dock ett formellt bekräftande beslut i OAS' styrelse eftersom rörelsen ska stå som ekonomisk garant. Men jag tror att du kan skriva in dagarna i din almanacka* redan nu.
 
En programkommitté och ansvarig för lokalgrupp utsågs också. Men det berättar jag mer om när det även är 100-%-igt helt klart.
* vägrar konsekvent använda modeordet kalender. Den enda kalender jag känner till är adventskalendern som nu knappast längre existerar utan har blivit julkalender.
 
(Kan du skillnaden? En (riktig!?) adventskalender går från 1:a sönd i advent - oavsett om dagen infaller i slutet av november eller några dagar in i december och går t o m Juldagen 25 dec. Antalet luckor i kalendern varierar alltså från år till år. En julkalender startar alltid på datumet 1 december och slutar (oftast) 24 dec.

Kommentarer
Postat av: sven-åke nilsson

Skulle ni inte kunna komma litet längre uppåt, mot Gällivare eller Kiruna. Skulle gärna vilja vara med men för långt att åka för en som är ensam präst i församlingen.Med allt vad detta innebär.

Svar: Två år i rad har det varit en OAS-helg i Malmberget i månadsskiftet maj-juni.
Torbjörn Lindahl


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0