Biskopsvisitation slut

Och när jag tackade biskopen fick jag säga det jag under tre dagar upplevt: den bästa biskopsvisitation jag varit med om (min tredje). Sedan har ju också div arbetskamrater bidragit på ett positivt sätt genom att på ett gediget sätt utföra de uppgifter som dom i sammanhanget blivt anförtrodda.
 
Sista förmiddagen inleddes med morgonbön ledd av undertecknad. och eftersom jag i min korta inledning i förrgår sagt att vi ofta i våra andakter ber för lite och talar för mycket så kände jag trycket att leva upp till mina egna ord. Alltså blev det bara bibelläsningar och bön. Ingen "predikan". Kanske vissa av mina lågkyrkliga vänner - särskilt de som är vana vid att "bön" i praktiken betyder predikan - nu tycker att jag tar bort allt väsentligt innehåll.
 
I övrigt så blev det sammanfattande ord av domprosten med tillhörande samtal - mest om hur vi ska använda statistiken! - och lite framtidstankar innan biskopen avslutade med bön (!) och välsignelse.
 
Dagens viktigaste händelse (!?) var dock att biskopen och jag fann ett datum att gå på hockey: 15 jan Luleå-Skellefteå. Och eftersom vi även i andra prästerliga sammanhang talat om att gå tillsammans så inbjöd jag snabbt några kollegor att följa. Sagt och gjort; fem biljetter inköpta så i januari får man se biskopen omgiven av fyra präster högt upp på C-läktaren. Dock finns en Skellefte-supporter i gänget. Men för oss blir det ett typexempel på vår annars välkänt stora förmåga att vara goda vänner trots allvarlig oenighet. Kul att få visa det utåt!
 
Kanske är det en förmåga som i särskild utsträckning nu behöver uppövas om Antje Jackelén blir ÄB, tänker man nu när nyheten kablas ut att prof Eva Hamberg ger upp med svenska kyrkan och lämnar både Läronämnden och svenska kyrkan och därigenom även prästämbetet

Kommentarer
Postat av: Per-Eric Simma

Intressant läsning som "något" stördes av reklam på sidan, och det i form av två herrar som skjuter på varandra :-)
Tog en skärmdump för att visa vad jag menar.
https://lh5.googleusercontent.com/-3TvDXYqSZH4/UlkxHebznkI/AAAAAAAABzU/2x-Gjbl1mLI/w523-h790-no/visitation.png

2013-10-12 @ 13:24:56
Postat av: Alma-Lena

Hockey intresserar mig högst marginellt, men det är ändå väldigt trevligt att läsa dessa bloggposter om biskopsvisitationen som blev så lyckad. Speciellt gripande var att ni verkligen talat om frågor på liv och död på äldreboendet.

Svar: Tyvärr att en av de präster som var med i samtalet nu flyttar från församlingen. Jag fruktar att allvarlighetsnivån i kollegiet därmed sammanlagt kommer att sjunka en aning.
Torbjörn Lindahl

2013-10-12 @ 21:51:14
URL: http://barockbloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0