Ny domprost

har blivit utnämnd. Det blev Kh Charlotte Rehnman i Norrfjärden. Inte mig emot. Vi har känt varandra länge och är goda vänner. På nittiotalet arbetade hon två år i Örnäsets församling så då var vi kollegor. Hon i Hertsökyrkan och jag i Örnäsets kyrka. Bl a hade vi tillsammans med två av församlingens diakoner en verksamhet för arbetslösa. Det var lite olika värderingsövningar och samtal och annat. Ganska roligt faktiskt. En gång fick vi frågan om synen på kvinnor som präster. Då bestämde vi att Charlotte skulle förklara varför man kan vara mot kvinnor som präster och jag skulle förklara varför man kan vara för. Det gick bra det också.
 
I går var hon - som kanske många sett - i ett stort reportage i NSD. Dubbeluppslag. Fint reportage, men irriterad blev man av rubriken som gick över två sidor "Det finns kvinnoprästmotstånd". Knappast en rimlig sammanfattning av artikelns innehåll. Jag tyckte det var tråkigt för Charlotte att också hon bara ska bli förkbippad med den frågan. Att jag känt rätt fick jag bekräftat av henne själv i dag då vi möttes i stan. Hon hade i intervjun velat tona ner den frågan men det hade varit "det enda dom var intresserade av". Bekräftat återigen alltså: journalister har sin egen agenda. Det dom skriver visar mer vad som rör sig i deras egna hjärnor än vad som finns i verkligheten.
 
Välkommen Charlotte. Givetvis ber jag för dig som jag lovade då vi kramade om varandra.
 
Råkade även idag träffa på en anställd i Överluleå församling och fick lite uppmuntran i min kyrkovalsdebatt i NSD mot Irene Gustafsson (s), Boden. Roligt få uppmuntran från det hållet. Visar att man kanske inte är helt fel ute.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0