Ommöblering och ombyggnad

Det är vad det handlar om just nu. Det är kyrkstugan som är i fokus. Nu har jag beslutat tömma den på de flesta möbler så jag kan ägna mig åt viss renovering, bl a av golvet. Hemmavarande äldste sonen hjälpte mig i förrgår att köra bäddsoffa, bord, fem stolar och hörnskåp hit till huset. Hur man ska rymma allt i detta lilla radhus kan man undra, men ta det lungt. Det fanns en tid då här i huset bodde ytterligare 5 personer och möblemanget bestod av ytterligare 2 sängar, 2 bokhyllor, 3 skrivbord, 3 dubbelgarberober, flera (skrivbords-)stolar + lite annat.* Så kyrkstugemöblerna ska nog tillfälligt rymmas. Ännu fattas underslafen till bäddsoffan och en rottingfåtölj.** Dem hämtar jag idag.
 
Vad arbetet i kyrkstugan resulterar i får vi se. Att några stockar kan behöva bytas eller lagas är klart. Att stugan en gång satt sig och börjat luta verkar troligt. Annars är den snett timrad, vilket förfaller orimligt då timringen i övrigt verkar professionellt gjord. Men faktum är att ena långväggen lutar innåt, den motstående utåt. Ska man vara rädd att hela stugan rasar när man lossar gavelpanelen? Den nuvarande formen måste ha stått länge eftersom öpnna spisens murning är anpassad till väggens lutning. Hur som helst hör det ju till kyrkstadscharmen att stugorna är sneda och vinda. Så lutningen i timmringen får vara. Alla fönster och dörrar är ju lodräta.
 
F ö kan man konstatera att huvuddelen av Tomas Quick-cirkusen nu nått sitt slut efter det att åklagare beslutat lägga ned det sista fallet, vilket var det första som Quick (Sture Bergvall) dömdes för. Kan bara än en gång rekommendera kära läsarna att läsa Hannes Råstams bok om fallet.

* då förstår kära läsarna varför dammsugning blivit något som jag betraktar som onödigt. Under många år fanns överhuvudtaget inga golvytor att dammsuga :)
 
** vilken jag betrakar som en tredje gradens relik efter det att Bertil Gärtner suttit i den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0