Vallistor klara

Efter ett rejält kvälls- och delvis nattpass igår är anmälningslistorna för Frimodig Kyrka i Luleå stift klara med kandidatförsäkringar och valsedelsbeställningar.
 
Frimodig Kyrka i Luleå stift kommer att gå fram med listor i
Kyrkomötesvalet. 25 personer på valsedeln.
Val till stiftsfullmäktige. 21 personer på valsedeln.
Det är något längre valsedlar än vi hade vid förra kyrkovalet
 
Dessutom kommer vi att gå fram med lokala listor på tre ställen.
Bodens pastorat. 9 på valsedeln.
Umeå. 4 på valsedeln
Vännäs-Bjurholm. 4 på valsedeln.
 
Hade vi kommit igång med arbetet i bättre tid hade vi möjligen kunnat deltaga i valet på ytterligare 2-3 ställen. men det får bli nästa gång. Framtiden är vår. Dock är det särskilt roligt att Frimodig Kyrka nu ställer upp i det som väl måste bli stiftets största pastorat, Umeå. Roligt också att det finns ett tydligt icke-partipolitiskt alternativ i Boden eftersom den ledande kyrkopolitikern därstädes - Irene Gustafsson (s) - i krönikor i NSD tydligt påstått att de politiska partiernas medverkan i kyrkovalen är en garant för demokratin i kyrkan. Inget kan vara felaktigare. Om alla grupper som ställer upp i kyrkoval är partier så är ju alla icke-partiaktiva människor uteslutna från att kunna ta ansvar i kyrka och församling. Alltså är det tvärt om så att nu när Frimodig Kyrka ställer upp i Bodens pastorat så är det ett första steg mot verklig demokrati för alla. Alltså är det vi som i praktisk handling står upp för den öppna folkkyrkan. I Vännäs-Bjurholm har vi på vår lista även folk som tidigare varit förtroendvalda i kyrkan för ett av de stora partierna. Människors byte från politiskt parti till opolitisk nomineringsgrupp är ett av många tecken på den kommande vår som nu börjar bryta fram då friheten från fångenskapen nalkas.
 
Jämfört med förra valet har vi möblerat om en aning på stifts- och kyrkomöteslistan. En liten fingervisning innebär det kanske om vilka som gärna kan tänka sig bli invalda och vilket sammanhang dom i så fall prioriterar och vilka som tänker sig hamna utanför valbar plats. Självklart kan ju kryssen (personrösterna) ändra på allt, men man bör i valet inte slentrianmässigt kryssa för dem som man känner utan normalt lita på att det gjorts rimliga överväganden när listan fått sitt utseende. Kom ihåg att om du vill stödja listan i befintligt skick så ska du kryssa för de tre främsta. Själv har jag - efter att två val i rad stått som etta på vår kyrkomöteslista - flyttat ner till nedre halvan av listan. Detta ska tolkas som att jag fortfarande ger mitt hängivna stöd till Frimodig Kyrka men vill släppa fram en yngre generation. Själv trivs jag med rollen som ordförande i vår stiftsförening och hoppas kunna satsa mer energi där.
 
Glöm inte:
Frimodig Kyrka - det enda verkliga alternativet i kyrkovalet!
Frimodig Kyrka har roligast!
Kom med och se!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0