Tänk så fort det går

Med snösmältningen till exempel. Det är väl inte mer än tio dagar sedan jag sista gången åkte skidor på fjärden här utanför. Nu fattas det inte många dagar tills man kan sjösätta kanoten. Om det inte vore en stor skada i den eftersom en snöskoter körde över den där den låg upp och nervänd under snön i vassruggen under förra vintern.
 
Vad annat går fort? Ett yrkesliv. Nu har jag snart bara fem år kvar till pension. Jag som fortfarande väntar på att jag ska komma på vad jag ska göra när jag blir stor.
 
Och bloggandet. För några veckor sedan hade jag haft denna blogg i fem år. Detta blir inlägg nr 800. Jag kan ställa mig samma fråga som min gamle kamrat gjorde för en tid sedan på sin blogg, vem är det egentligen som finner lust läsa ens skriverier.
 
En hel vinter. Dvs den tid då motorcykeln står i garaget. Nu är den tiden slut - för den här gången.
 
Med förändringarna i kyrkan. Saker och ting i det andliga och kyrkliga som skulle ha betraktats som fullständigt otänkbara för några årtionden sedan är nu helt accepterat (jag ids inte räkna upp något - tänk efter själv).
 
Synförändringarna. Man hinner bara vänja sig vid sina nya glasögon så ser man inte perfekt i dem utan måste ta av dem för att kunnna se i missalet vid altaret.
 
För att inte tala om glasögonmodet. Nu ska glasögonen vara större igen. Fortsätter det så här så kommer väl folk snart rännande i groteska saker av 70-80-talstyp.
 
Den tid som går från och med att man klippt sig tills dess man behöver klippa sig igen.
 
Och vad värre är: den korta tid som går innan kompostpåse, sopkärl och tidningsåtervinningskassen är överfulla och ny promenad till soptunnorna måste inplaneras.
 
Men att det går snabbt fram till nästa tillfälle för dammsugningsbehov struntar jag fullständigt i.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: gamla tanten

Kul att se att jag inte är ensam om att inte komma på vad jag ska bli när jag blir stor. Och snart är det för sent för det är inte långt kvar till pension ;)

2013-04-27 @ 21:24:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0