Kyrkomötet dag 2

Ja, vad ska man skriva om idag? Eftersom vi inte bloggar från utskottsarbetet finns inte så mycket att blogga om.
 
På kvällen hade vi middag med stiftsgruppen på den restaurang som ligger i gamla järnvägsstationen. Mycket trevligt ställe, men principen gäller: ju finare restaurang, desto större tallrikar och desto mindre mat! Tacka vet jag en riktigt kinarestaurang eller en pizzeria, där får man rejält med mat till överkomligt pris :)  En trevlig kväll med ytterst givande samtal på ett helt annat sätt än det blir när man är låst i kyrkopolitiska fållor.
 
Kvällen avslutades med ett besök på hotellets pub. Där satt ett gäng växjöstiftare. Ytterst trevliga även dom, inklusive biskop Johansson.* Vännen Dag Sandahl försökte som vanligt locka mig att komma till norra Öland och sommarvikariera två veckor så han kan få ut sin semester. Biskopen konstaterade efter en stunds samvaro att jag nog skulle kunna bli behörig för ett kortare förordnande i i Växjö stift.**
 
Verkligheten detta år är ju att Organisationsutskottet som ska yttra sig över Strukturutredningens förslag i den form som Kyrkostyrelsen framlagt det i sin skrivelse, har mycket att göra. Övriga utskott har inte lika mycket att göra och dess ledamöter skulle nog i flera fall kunna åka hem en dag tidigare, men nu får vi alla vänta in varandra för den sista halvtimmens formaliafrågor kl 16 på fredag innan vi får åka hem (till en kostnad av ca 1  miljon per dag - svenska kyrkan är ingen fattig kyrka!)
 
Lite kluven är man ibland i utskottsarbetet. Ska man från sin ersättarposition ens göra ett försök att vända skutan när man inser att man har alla emot sig. Och är det någon idé att få sin vilja igenom (tex önskemål om en utredning) om man anar att resultatet blir så annorlunda än det man själv vill åt att man lika gärna kan undvika att "väcka den björn som sover"?

 * jag har aldrig kunnat förlika mig med det  "biskop+förnamn" som numera i alla sammanhang ska brukas när biskopar omtalas eller tilltalas. Jag säger (precis som Dag Sandahl uttryckt på sin blogg): det är bara Bertil Gärtner som i svenska kyrkan haft den relationen till sin fårahjord att det varit naturligt med den blandning av vördnad (titeln) och närhet (förnamn) som ett dylikt tilltal innebär
 
** under kvällen avslöjades även för mig ytterligare något om hemliga kyrkliga skvaller

Kommentarer
Postat av: Lars-Gunnar

Jag kommer att jaga dig för att få höra kyrkligt skvaller (om du inte berättar det frivilligt, förstås):)

2012-09-27 @ 14:14:32
Postat av: Kyrkvärd håller med

Ja, har man sagt A så måste man säga B så får vi Ce vad De E.

2012-09-27 @ 17:55:07
Postat av: Bosse

Ni verkar ägna mycket tid åt restaurangbesök och dylikt. Lika bra du kommer hem och över en pizza, som sträcker sig långt över tallrikens diameter, i lugn och ro berättar berättar vad som tränger och behöver komma ut.

2012-09-27 @ 18:05:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0