Frimodig kyrka

Idag har vi haft årsmöte för Frimodig kyrka i Luleå stift. Platsen var Juoksengi kyrka i norra delen av Övertorneå församling. Kort inledningsbön av lokale prästen Stefan som också är suppleant i kyrkomötet och sedan lunch. Därefter tre anföranden. Först ett föredrag om Kyrkans kännetecken av undertecknad sedan några ord om varför man bör vara kvar i svenska kyrkan även om man är kristisk till många av kyrkans vägval (för att kunna påverka den i rätt riktning) och varför man bör engagera sig just i Frimodig kyrka (därför att det är det enda verkliga alternativet i kyrkopolitiken) av Gunvor Vennberg (v ordf i stiftsavdelningen och guppledare för vår stiftsfullmäktigegrupp) och Jörgen Eriksson (boende i stiftet men kassör i riksstyrelsen).

Själva årsmötet gick snabbt eftersom det är ett mellanvalsår då inga val sker. Efter årsmötet fortsatte diskussionerna med engagemang och inlevelse om hur vi ska jobba för att öka vår röstandel i kommande val och för att bli förankrade på fler orter.

Börja du också att inrikta dig mot kyrkovalet 2013 och förbered dig för att rösta på Frimodig kyrka - det verkliga alternativet.

Alla som värnar om svenska kyrkan, som vill att kyrkan ska våga vara kyrka, våga stå upp för Bibelns sanning och frimodigt vittna om sin Herre; som vill att kyrkan på ett generöst och öppet sätt ska ta tillvara de andliga väckelsetraditioner och rörelser som under långa tider burit och bär kyrkan, istället för den utmönstringsmodell som nu på många sätt gäller - dom ska stödja, engagera sig i och rösta på Frimodig kyrka i kommande kyrkoval.

Kommentarer
Postat av: JanneL

Gud bor inte i ett hus gjort av människohänder!



Börja predika det Gud befaller i kyrkorna så ska ni se att det börjar hända nått, istället för att ni politiskt och med mänskligt förstånd skall "upprätta" GUD!!! Glöm det, framför allt glöm det Tobbe.

2012-03-18 @ 00:45:45
Postat av: Tobbe

Naturligtvis är ett rätt och levande förkunnat Guds ord det viktigaste och mest avgörande verktyget för att en upprättelse ska kunna ske av kyrkan, såväl som i den enskilda människans liv. Den uppfattningen delar jag helt.



Men jag tror inte det utesluter att vi även kan påverka kyrkan på annat sätt.

2012-03-18 @ 09:00:50
Postat av: Ylva Gerdås

Janne L, jag vet inte om du är en kristen broder eller ej men jag tror verkligen att din energi kan användas mycket bättre än till ilskna bloggkommentarer. Varför inte själv engagera dig i Frimodig Kyrka för att få utlopp för din frustration över att Svenska kyrkan inte predikar Guds ord så tydligt som hon bör? Många av FK:s medlemmar är förmodligen med av just det skälet. Det är naturligtvis inte fråga om att "upprätta" Gud. Däremot är det viktigt att kyrkans beslut fattas av människor som Gud bor i, eftersom Han ju som du påpekar inte bor i hus gjorda av människohand utan i människor gjorda av Hans hand.



Guds frid!

2012-03-24 @ 19:14:26
Postat av: Gunvor Vennberg

Just det argumentet nämnde jag nog inte om rätt ska vara rätt...

2012-03-25 @ 18:07:13
URL: http://gunvorvennberg.blogg.se/
Postat av: Tobbe

Helt rätt Gunvor. Det var nog jag som i hastigheten efteråt förföll till valrörelseslagord utan att längre koppla det direkt till anförandet du hade.

2012-03-25 @ 22:57:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0