MC-tur

Tror jag väljer sätta detta inlägg under Mest MC eftersom det nog är ett tag sedan jag skrev i den kategorin.

I onsdags eftermiddag passade jag på att äntligen göra hojen i ordning för säsongen, dvs byta olja och filter. Passade också på att spänna och olja kedjan. Sedan var fordonet fit for fight. Efter lunch på torsdag styrde jag kosan mot Umeå där min två bröder bor. Även mina två systrar var där. Och det kändes mycket värdefullt att få träffas alla fem och i tid få prata igenom en del som oundvikligen kommer någon gång i framtiden. Inte så ofta som bara vi fem (med tre sk "respektive" ) träffas. Senast var när äldre syrran i fjol fyllde 60. Kanske blir nästa gång när min tvillingbror och jag fyller 60 nästa höst. Hu så gammal man börjar bli. Eftersom jag inte hade min hörapparat med så hade jag ibland lite svårt att uppfatta syskonens diskussioner. Det blev jag givetvis retad för. Och särskilt sent om torsdagskvällen då yngsta svägerskan (13 yngre än mig) hade satt fram en ostbricka. Då hon bjöd att ta för sig så uppfattade jag inte vad hon sa, varvid hon böjde sig ner och viskade i mitt öra:
- Farbror kan få ta för sig nu i köket!

Till mina syskons oförställda glädje givetvis. Men nu gled jag ju in på helt fel spår. Det skulle ju handla om MC. På vägen söderut tog jag som vanligt vägen över Burträsk för att slippa E4 mellan Skellefteå och Umeå. Under färden betänkte jag påståendet att motorcyklister oftast väljer mindre och kurviga vägar istället för de stora raka. Det har varit en synpunkt från SMC om att det är till ringa nytta att sätta upp fartkameror på stora väger om man ska fånga fortkörande motorcyklister.

Här uppe i norrland tycker jag dock att man oftast ser fler MC på E4 än på tex den mindre väg jag i förrgår tog. Har alltid tänkt att det beror på att norrländska motorcyklister vill ut på kontinenten och sydliga motorcyklister vill till Nordkap. I båda fallen är norra norrland något man bara ska igenom snabbast möjligt. Alltså E4 för de flesta. Men denna gång såg jag ovanligt många motrocyklister på Burträskvägen. På hemvägen tog jag dock E4 raka spåret. Ni vet det där om hästen som vill hem till stallet...

Trevligt hade vi det tillsammans. På midsommaraftonen var vi hos min tvillingbror och fick även se honom och svägerskan i morfar- och mormorsrollerna. De fyra barnbarnen i huset är ju bara för söta!

Givetvis blev det gemensamt fotbollstittande också. Givertvis vann Tyskland och vi fick skratta åt historien om de grekiska spelarna som hade "Tyskland" på tröjorna och när domaren såg fundersam ut så förklarade dom att vi är Grekland men Tyskland är våra sponsorer!

När jag ändå är inne på avdelningen roliga historier kan jag ju berätta vad dottern till en fd klasskamrats lillebror åhört å affär i Norrfjärdentrakten:

- Nämen tjena! Hur står det till?
- Inte så bra. Sist jag var hemma så sa frugan att hon ville skiljas!
- Det menar du inte! Och mitt i älgjakten!

Kommentarer
Postat av: Idefix

Kunde dom inte skjuta på det...

2012-06-24 @ 00:20:42
Postat av: Äktenskapsrådgivaren

Hon var väl svartsjuk på älgarna - ville väl också ha ett skjut.

2012-06-29 @ 00:06:21
Postat av: den gamle kamraten

Ny har du åkt MC i en vecka. Hände inget?

2012-06-29 @ 20:23:40
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: Tobbe

Varför kommer du här och gnäller! Du som inte kan producera ett seriöst ord på din blogg när dina tvenne barnbarn är i närheten, varit i närheten eller snart kommer att vara i närheten. Betänk att jag träffade min tvillingbrors FYRA barnbarn. Vilken påverkan har inte en dylik upplevelse på bloggandet!

2012-06-29 @ 22:28:47
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0