Lösta dilemman

Mina tidigare dilemman verkar ha löst sig. Jag behöver tydligen inte polisanmäla arbetskamrat eftersom förälder redan "rektorsanmält" saken (se kommentar till föregående inlägg).

Mitt dilemma att välja mellan trevlig kväll i kyrkstugan och slö stund framför EM-match på TV löste sig så att jag i måndags gjorde bådadera. Kombinerade dessutom med trevlig MC-tur då min gamle kamrat hade goda smaken bjuda mig hem till sig* för att se Sverige-Ukraina** därstädes och sedan snabba på hem och sova i stugan. Men sedan har det blivit tunt med stugvistelse. Sista tiden har nämligen min gamle far försämrats märkbart så jag sover nu hos föräldrarna varje natt i väntan på att pappa på måndag ska få komma till ett övergångsboende.

Dilemmat med ny motorcykel har också t v löst sig så att jag avstår. En enkel koll på försäkringsbolaget visande hur mycket dyrare den nya hojen skulle vara att försäkra avgjorde saken (för en snåltarm som jag).

Jag kommer säkert på något nytt att dilemma

* den osökta anledningen att vara mig till hjälp och tröst fick han då jag om måndagsaftonen ringde honom för att klaga min nöd. Jag hade nämligen ägnat delar av eftermiddagen åt gräsklippning av det redan alltför långa gräset på den delvis alltför blöta marken (jag har sluttning ner mot närliggande fjärd med förhållandevis högt vatten just nu). Trött efter arbetet hade jag insett hur lite av detta slit som syns om bara ett halvår och hur lite av vinterns motsvarande snöskottningsslit som syns om sommarhalvåret. Var tvungen dela min insikt att det måste vara detta som Predikaren böjt sig till att begrunda då han kom fram till att allt är fåfängligt. Min betydligt mer exegetikkunnige gamle kamrat hade intet att invända mot min tolkning.

** i efterhand rättat. Hade råkat skriva Kroatien
Trackback
RSS 2.0