Var hör man hemma?

Kan man undra. Det var den fråga med vilken jag gick från arbetsplatsen efter första arbetsdagen efter semestern. När man numera slår på datorn så kommer man ju via GIP (Gemensam IT-plattform) till en nyhetssida från "svenska kyrkan". Den fyller mig ALDRIG med nyfikenhet och lust att läsa mer. "Nyheterna" är ju hela tiden av typen "husbondens röst" så vill man läsa något om vad som verkligen händer i svenska kyrkan då läser man bloggardag.
 
I dag blev jag tröttare än vanligt när jag blev tvungen kasta ett getöga på sidan. Det handlade om Almedalen och det blir jag alltid less på. Det känns som att alla politiker och journalister och andra samhällspåverkare ägnar sig åt kollektiv tonåringsmentalitet: man vill vara där "alla" är bara för att "alla" är där. Jag har alltid avskytt sån't. Redan som nittonåring protesterade jag mot detta "alla" måste vara med för att "alla" (andra?) är där, genom att med kompis fara ut till havet och tälta istället för att fara på studentbalen. Men visst har jag insett att det kan vara av värde att kristna finns med och driver opinion i sammanhang där samhällets beslutsfattare samlas. Det har jag insett. Jag är inte helt obildbar. Och kan därmed glädje mig över att Svenska evangeliska alliansen är med och driver religionsfrihetsfrågor och att Ja till Livet försöker påverka i en av vår tids mest skrämmande verkligheter genom att ta upp abortfrågan.
 
Borde jag då inte vara glad när "svenska kyrkan" också är där? Varför blir jag bara trött när jag läser att den paroll under vilken svenska kyrkan framträtt är "allas lika värde" och att domprost Hermansson gläder sig över att vi får påverka i miljö- och klimatfrågor!
 
Hör jag hemma i "svenska kyrkan" ?

Kommentarer
Postat av: maria

Om man inte befattar sig med rikskyrkan (eller vad vi nu ska kalla den) och helst stiftet också kan man faktiskt må ganska bra! Det är min taktik i alla fall. Jag erkänner att jag läser Bloggardag, men SÄG DET INTE ÅT NÅN!!!!

2012-07-17 @ 22:08:08
Postat av: Anonym medel-svenskkyrklig

Såklart man läser bloggardag för att få veta vad som händer(i hemlighet förstås) - alla andra gör ju det! ;-)

2012-07-18 @ 00:29:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0