Rösten som försvann

Det var min. Och snabbt gick det. Nästan som en blixt från klar himmel. Efter vigselsamtal och sorgehusbesök på onsdag eftermiddag var jag snabbt i hemmet för middag. Kollade också lite i datorn. När jag sedan skulle fara till aftonens dopsamtal märkte jag något i halsen. Lite harklande och hostande och försök att uttala några stavelser visade lätt begynnande heshet. Inget att oroa sig för tänkte jag och satte mig i bilen.

Framme vid dopfamiljens hem på nyaste Kronanområdet märkte jag att hesheten tilltagit en aning. Nå, dopsamtalet genomfördes och jag tänkte att man får hoppas på det bästa annars kan jag inte tala vid dopet på lördag.

Men på hemvägens snabbesök in på affären märktes att tillståndet förvärats ytterligare. Ett riktigt kraxande krävdes för att ens får ur mig ett tack till kassörskan. Nu är goda råd dyra tänkte jag och ringde församlingens arbetsledare och förvarnade om att här kan det bli svårigheter.

Igår på förmiddagen fick jag med ett uppbådande av de allra sista språkförmågorna meddela att vikarier nog måste inkallas.

Så har skett för denna dags två begravningar och lördagens dop och vigslar och sedan igår sitter jag hemma vid datorn eller ligger på soffan, kollar mail och bloggar, läser tidningar och böcker och löser sudoku, men lyckas inte få ur mig en enda stavelse.

Både min lillasyster och min mamma har tidigare i sommar drabbats av något liknande och varit helt utan röst i åtskilliga dagar. Kollade in sjukvårdsupplysningen på nätet och fick beskedet att inga mediciner finns mot hes röst. Alltså slösar jag inte pengar för att gå till doktorn för att inte få någon hjälp. Jag har drabbats av liknande förut och då har läkarordinationen bara varit röstvila.

Väntans tider alltså. Ofrivillig retrat, som en kollega skrev i ett SMS. Densamma kommunikationsvägen tillsammans med epost är alltså just nu att rekommendera för den som vill nå mig. Telefonsamtal undanbedes.

Kommentarer
Postat av: Idefix

Om du sitter hemma vid datorn och inte lyckas få ur dig en enda stavelse, finns det bara ett botemedel: byt tangentbord!

Med önskan om snart tillfrisknande.

2012-07-20 @ 20:24:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0