Mer än en spik

Har fortsatt vara i kyrkstugan under mina lediga dagar. Har ju förut här på bloggen skojat om att jag brukar slå i en spik när jag sover där på vardagsdygn, vilket ,man egentligen inte får, men får om man arbetar på stugan - därav spiken.
 
Men nu blev det mer än en spik. Började på måndag förmiddag med ett projekt som jag länge tänkt: att försöka täta en del ganska stora springor som finns medllan golv och väggar och hjälpligt döljs bara av golvlisten. Men när jag sakta kröp runt stugväggarna så kom jag till ett ställe där jag nästan skulle kunna krypa ut. Ett jättehål i nedersta och näst nedersta stocken. Hur stor den skadan är måste kontrolleras! Alltså börjad jag riva en del av väggbekädnaden. Och när jag väl börjat med det kunde jag lika gärna fortsätta. Har länge tänkt att stugan behöver en grundlig renovering och plötsligt insåg jag att den lika gärna kan börja nu som se´n.  Jag har väl också anat att den gång jag väl börjar riv i inner- eller ytterpanel så kommer jag att få se en massa som jag helst inte vill se. Det är som med bilar: skrapa aldrig i en rostfläck!
 
Lite jobbigt kändes det, men samtidigt befriande. Kanske är det som med kampen mot synden: man försöker länge med små förbättringar och putsningar på ytan. Men till slut måste man ge upp och se att att här duger inget annat än en rejäl bättring.
 
Nå. ett tag igår såg stugan ut som ett slagfält - tur att jag hade ett stort plastskok att täcka vissa möbler med - men jag hann städa i ordning så mycket att jag kunde sova en natt till. Idag har jag städat resten och kört kräpet till återvinningen i Sunderbyn. Nu är stugan fin och användbar igen. Men utan tapeter. Känns som att sitta i en lada. Mörka timmerväggar med spår av gammal vitkalkning. Nu är frågan i vilken ordninga allt ska göras och vad som ska göras En del arbete med stockbyten är nog av den karaktären att jag måste be om hjälp av någon god vän som kan dylikt. Men välkomna på besök. Det är rätt mysigt det här också. Men se till att stolen inte åker igenom ett av de tre rätt stora hål som visade sig finnas i golvet! Nu återstår frågan: ska jag behålla timmerväggarna och måla dom? Är dom tillräckligt snygga för det? Eller ska jag sätt på ny väggbekladnad när stommen reparerats?
 
 

Kommentarer
Postat av: André Bergström

Torbjörn skrev:
"Kanske är det som med kampen mot synden: man försöker länge med små förbättringar och putsningar på ytan. Men till slut måste man ge upp och se att att här duger inget annat än en rejäl bättring."

- Det var de absolut bästa jag läst på länge!

/Jag önskar en trevlig angenäm kväll!

2012-07-27 @ 18:05:04
URL: http://www.bibelcentrum.se/
Postat av: André Bergström

I Svenska kyrkan brukar man undvika och tala om synden och dess konsekvenser osv. Därför skall Torbjörn Lindahl ha en stor eloge för att han talar mycket visliga saker och då syftar jag på det som jag citerade av Torbjörn.

2012-07-27 @ 20:34:48
URL: http://www.bibelcentrum.se/
Postat av: André Bergström

Torbjörn, Jag har en fråga till Dig: Det står på din profil att du är 58 år. Du ser betydligt yngre ut på fotot på din profil. Är det ett gammalt foto? Jag ber om ursäkt för att jag klottrar ned här på din blogg.

Svar: Kanske är det dags byta bilden? Den har nog några år på nacken.
Torbjörn Lindahl

2012-07-29 @ 21:03:49
URL: http://www.bibelcentrum.se/
Postat av: Gunvor Vennberg

Jag är svag för synlig timmersomme, men det kan bli dragigare p g a springorna mellan stockarna. Du kan ju alltid prova en vinter...

Svar: Nå, man är ju egentligen inte så mycket i stugan på vintrarna. och den viktigaste isoleringsinsatesn skulle nog vara golvet. Sedan är det ju panel på utsidan...
Torbjörn Lindahl

2012-07-29 @ 22:20:23
URL: http://gunvorvennberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0